Franks in vizita finala la BNR. Isarescu nu vrea majorarea TVA

Autor: Razvan Voican 05.05.2010

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, se afla la Banca Nationala pentru o discutie finala cu guvernatorul Mugur Isarescu in privinta masurilor pe care trebuie sa le ia Romania pentru reducerea deficitului bugetar, respectiv majorarea de impozite. Surse oficiale afirma ca Isarescu respinge solutia cresterii TVA din cauza puternicului impact negativ asupra inflatiei si a relansarii economiei.

Ramane de vazut daca el va putea convinge FMI ca exista alte solutii viabile.

Va invitam la sondaj: Care ar fi raul cel mai mic? Romania trebuie sa majoreze impozitele pentru a aduce mai multi bani la buget. Ce ati alege daca ati fi in postura de a lua o decizie de politica economica?

Franks este insotit la BNR de Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, in timp ce ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a fost convocat la Cotroceni impreuna cu premierul Emil Boc pentru discutii cu presedintele Traian Basescu inaintea intrevederii decisive cu seful misiunii FMI programata in aceasta dupa amiaza.

Basescu ar putea face la finalul intalnirii o declaratie de presa in care sa confirme sau sa infirme informatiile privind iminenta majorarii TVA si a cotei unice.

Ramaneti pe www.zf.ro pentru a urmari derularea evenimentelor.