Franks din nou la Finante: Ce impozit mai majoram azi

Autor: Razvan Voican 05.05.2010

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a revenit la Ministerul Finantelor, unde a intrat intr-o noua runda de discutii cu ministrul Sebastian Vladescu si cu secretarul de stat Gheorghe Gherghina, responsabil cu bugetul de stat. La negocieri s-au alaturat si membrii delegatiei Comisiei Europene, care a confirmat oficial ca asteapta de la Guvern masuri suplimentare de majorare a veniturilor.

Va invitam la sondaj: Care ar fi raul cel mai mic? Romania trebuie sa majoreze impozitele pentru a aduce mai multi bani la buget. Ce ati alege daca ati fi in postura de a lua o decizie de politica economica?

Surse oficiale afirma ca intalnirea de mai devreme a lui Franks cu guvernatorul Mugur Isarescu si cea a lui Vl`descu cu presedintele Traian Basescu si alti ministri "economici" au restrans numarul variantelor de crestere a veniturilor bugetare. Isarescu se opune majorarii TVA si in special scenariului de crestere a acestui impozit cu 4 - 5 puncte procentuale.

In schimb, autoritatile ar putea opta pentru o crestere puternica a cotei unice, care taxeaza veniturile persoanelor fizice si profiturile companiilor.

Decizia finala ii apartine presedintelui Traian Basescu, care a avut deja azi o discutie cu premierul si cu mai multi ministri. In aceasta dupa amiaza s-ar putea intalni si cu Jeffrey Franks, dupa ce vor fi clarificate mai multe probleme tehnice la Finante.