Franks: Romania trebuie sa dea asigurari ca e serioasa

Autor: Claudia Medrega 05.05.2010

"Romania trebuie sa dea asigurari ca este serioasa si ca va avea politici economice bune", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, la incheierea unei noi runde de discutii avute la Ministerul Finantelor cu ministrul Sebastian Vladescu, la care a participat si seful ANAF.

El a reafirmat ca Romania trebuie sa fie vigilenta in contextul problemelor cu care se confrunta Grecia si a spus ca Fondul vrea sa se asigure ca politicile discutate cu Guvernul vor fi "implementate in mod riguros". Este pentru prima data cand oficialul Fondului accentueaza acest aspect al implementarii masurilor angajate de Guvern, dupa ce multe reforme au fost amanate luni de-a randul.

La Palatul Victoria ar putea avea loc in aceasta seara o a doua sedinta a Executivului pe ziua de azi, dedicata exclusiv masurilor negociate cu FMI. De asemenea, Franks ar putea merge la Guvern pentru o discutie cu premierul Emil Boc, care a fost la pranz la Cotroceni pentru o intalnire cu presedintele Traian Basescu pe aceeasi tema a negocierilor cu Fondul.

Va invitam la sondaj: Care ar fi raul cel mai mic? Romania trebuie sa majoreze impozitele pentru a aduce mai multi bani la buget. Ce ati alege daca ati fi in postura de a lua o decizie de politica economica?