BlackBerry atacă studiul Apple legat de problemele de recepţie ale smartphone-urilor. "Utilizatorii BlackBerry nu trebuie să folosească o husă pentru a putea vorbi la telefon"

Autor: Adrian Voicu 19.07.2010

RIM, producătorul smartphone-urilor BlackBerry, a răspuns acuzaţiilor Apple conform cărora "toate smartphone-urile" suferă de probleme legate de recepţie ca urmare a poziţionării antenelor, informează The Guardian. Compania a făcut referire în special la menţionarea telefoanelor BlackBerry în cadrul conferinţei de presă susţinute vineri de Apple în care Jobs dorea să ofere răspunsuri la problemele reclamate de clienţi faţă de iPhone 4.

Mike Lazaridis şi Jim Balsillie, amândoi CEO ai RIM, au publicat o declaraţie de presă ca răspuns la "comentariile menite să inducă în eroare" ale Apple: "Încercarea Apple de a atrage RIM în problemele Apple este de neacceptat. Afirmaţiile Apple despre produsele RIM par să fie încercări disperate de a distorsiona înţelegerea publicului privind o problemă de design a antenei si de a devia atenţia de la situaţia dificilă a Apple".

Metehnele iPhone 4, rezolvate de "sfidătorul" Jobs cu o husă gratis. Şeful Apple acuză presa că încearcă să-i distrugă compania

"RIM este un lider global în designul antenelor şi a realizat cu succes produse pentru transmiterea wireless a datelor cu performanţe radio efective timp de 20 de ani. În acest timp, RIM a evitat design-uri precum cele folosite de Apple pentru iPhone 4 şi a ales să folosească elemente de design inovative care au drept scop reducerea riscului de pierdere a apelurilor, mai ales în zonele cu acoperire slabă. Un lucru este sigur, clienţii RIM nu trebuie să folosească o husă pentru smartphone-urile BlackBerry pentru a avea conectivitate. Apple a luat decizii clare de design şi ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru aceste decizii, nu să încerce să atragă RIM şi alte companii asemănătoare într-o problemă ce ţine în mod exclusiv de Apple.

Conform noii pagini de internet a Apple, care face referire la antenele smartphone-urilor, BlackBerry Bold 9700 ar fi avut o pierdere a conectivităţii de la 5 bare la o bară în momentul în care telefonul ar fi fost ţinut într-un mod care ar fi atenuat puterea semnalului.

În cadrul testelor paralele, Apple mai menţionează şi telefoane precum Omnia II sau HTC Droid Eris.