Întâlniri de taină - Vântu: În 2007, la referendum, Băsescu a venit la mine să-l susţin, eu am fost de acord

Ziarul Financiar 15.09.2010

Sorin Ovidiu Vântu a declarat, miercuri, în faţa completului care judecă recursul acestuia faţă de decizia de arestare preventivă, că şeful statului i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru "progresul României", scrie Mediafax.

"În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord, şi am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României", a declarat Vântu, miercuri, în faţa instanţei care judecă recursul său faţă de hotărârea prin care instanţa inferioară a decis arestarea sa şi a altor două persoane pentru 29 de zile, sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

Cum a ajuns numele lui Sorin Ovidiu Vântu implicat în Bancorex, Astra Asigurări, Omniasig pe lângă FNI, FNA, BID, BRS sau Delta Asigurări

Vântu a continuat declaraţia, arătând că, "după aceea", mai mulţi "emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă "Realitatea".

"După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea", a spus Vântu în sala de judecată. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.