Vodafone România: numărul clienţilor care intră pe Facebook de pe mobil s-a dublat în 6 luni

Autor: Adrian Seceleanu 20.01.2011

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de comunicaţii mobile, a lansat împreună cu Facebook o nouă aplicaţie care le permite şi utilizatorilor care au telefoane mobile mai puţin performante să acceseze reţeaua socială.

Noua aplicaţie Facebook e compatibilă cu telefoanele care pot rula aplicaţii realizate în limbajul de programare Java. "Atât aplicaţia, cât şi traficul de date, sunt oferite gratuit utilizatorilor Vodafone România, promoţional, până la data de 18 aprilie, potrivit oficialilor companiei.

Anul tabletelor, internetului mobil şi al achiziţiilor în telecom

"Numărul utilizatorilor Vodafone care folosesc telefonul mobil pentru a accesa Facebook s-a dublat în ultimele 6 luni, iar una dintre priorităţile noastre este să oferim cea mai buna experienţă de navigare pe internet, pentru toţi utilizatorii noştri, indiferent de tipul terminalului folosit. De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, oferim traficul de date gratuit în cadrul aplicaţiei, pentru următoarele 3 luni", a declarat Karsten Wildberger, director comercial al Vodafone Romania.

Noua aplicaţie Facebook permite vizualizarea şi comentarea fotografiilor direct din telefonul mobil, sincronizarea listei de contacte cu cea a prietenilor de pe Facebook, conectarea prin Facebook la servicii terţe din cadrul aplicaţiei, cum ar fi cele de ştiri, sport, jocuri sau vreme.

Noua aplicaţie Facebook este optimizată pentru a reduce traficul de date necesar utilizării, potrivit Vodafone, care nu oferă însă detalii privind procentul sau volumul cuc are se diminuează traficul.

Noua aplicaţie Facebook va fi disponibila utilizatorilor Vodafone pentru download gratuit la adresa http://facebook, direct prin telefon, sau la www.vodafone.ro/facebook, pentru PC.

Pentru a utiliza noua aplicaţie, utilizatorii trebuie să aibă orice opţiune de internet pe mobil de la Vodafone România activată şi pot verifica dacă telefonul este compatibil la www.vodafone.ro/setari.

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, are peste 2,4 milioane de clienţi în România.