Piaţa asigurărilor va scădea cu cel puţin 5% în acest an

Autor: Mediafax 01.02.2011

Piaţa asigurărilor va scădea, într-un scenariu optimist, cu cel puţin 5% în acest an, pe fondul reducerii numărului de poliţe RCA şi tarifelor cu 20%, a declarat, marţi, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu.

"La finele anului 2010, mă aşteptam pentru acest an la o stagnare a primelor subscrise, dar ultimele evoluţii ale pieţei mă determină să fiu mai puţin optimist. Într-o variantă pesimistă, aşteptările mele pentru acest an indică o scădere de 10% a pieţei asigurărilor. Într-o variantă optimistă piaţa va scădea cu doar 5%", a spus Constantinescu, prezent la un eveniment de specialitate.



Cât costă o asigurare medicală de lux: de la 2.000 la 8.000 de euro pe an

La rândul său, preşedintele directoratului Astra, Radu Mustăţea, a afirmat că în 2011 se va vedea "cu adevărat" efectele crizei economice asupra pieţei asigurărilor.

"Va fi o scădere de două cifre în euro a subscrierilor, evoluţie pusă pe seama diminuării veniturilor din asigurările auto RCA şi Casco, unde scăderea va fi şi mai drastică", a spus şeful Astra. Citiţi mai mult despre scăderea pieţei de asigurări pe www.mediafax.ro