Reţeta Coca-Cola, secretă încă din 1886, a fost descoperită

Autor: Livadariu Andreea 15.02.2011



Site-ul american thisamericanlife.org susţine că a descoperit reţeta secretă a Coca-Cola, creată în anul 1886 de farmacistul John Pemberton, scrie The Telegraph.

Reţeta Coca-Cola s-ar găsi, potrivit site-ului american în ediţia din 8 februarie 1979 a ziarului Atlanta Journal-Constitution în care a fost publicată o fotografie a unei persoane care ţinea în mână o carte deschisă la pagina în care se aflau enumerate ingredientele băuturii, aşa cum au fost ele create de Pemberton.

Reţeta secretă Coca-Cola: zahăr şi alcool, ingrediente de bază

Reţeta Coca-Cola conţine gramajele exacte ale substanţelor necesare pentru alcătuirea ingredientului secret Merchandise 7X care oferă băuturii savoarea bine-cunoscută. Totuşi, Merchandise 7X reprezintă doar 1% din totalul ingredientelor.

La ce boli sunt expuşi copiii care beau cola

Ingredientele Coca Cola au reprezentat ani la rând subiect de controversă, atât pentru consumatori cât şi pentru concurenţi precum Pepsi.

Compania nu a interpretat zvonurile ca pe un afront, ci le-a utilizat ca beneficiu de imagine: a creat din legenda reţetei secrete o întreagă strategie de marketing şi a prezentat formula substanţelor care intră în componenţa băuturii, drept cel mai preţios secret de business al timpurilor moderne.