Internet Explorer 9 - 2,35 milioane download-uri în primele 24 de ore de la lansare

Autor: Ştefan Vrabie 17.03.2011

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, susţine într-un mesaj de pe blogul oficial al produsului, că Internet Explorer 9 (IE9), noul browser al producătorului Windows, a înregistrat 2,35 de milioane de descărcări în primele 24 de ore de la lansare, conform PCMag.

Compania spune că rata de download echivalează cu 27 de descărcări pe secundă.

Adoptarea noului browser este de bun augur pentru compania Microsoft, având în vedere că Google şi Mozilla au început să câştige teren pe piaţa browserelor.

Internet Explorer 9 vs. Firefox 4 vs. Chrome 9

IE9 acoperă multe din particularităţile pe care browserul Chrome le are, în special viteza şi interfaţa minimalistă, dar pe lângă acestea vine cu câteva funcţii unice cum ar fi accelerarea grafică.

Cum arată Internet Explorer 9 - galerie FOTO

Browserul, de asemenea, include cea mai avansată protecţie împotriva urmăririi online, caracteristică disponibilă cu ajutorul funcţiei "Tracking Protection", funcţie ce oferă setări stricte care să protejeze intimitatea utilizatorilor pe internet.

Ce înseamnă Tracking Protection

Chrome, browserul oferit de Google, a depăşit în luna ianuarie, cota de 10% din piaţa browserelor, conform datelor oferite de firma de cercetare Net Application.

Mozilla, speră ca Firefox 4.0, ultima versiune a browserului său ce va fi lansat pe 22 martie, să facă faţă noilor provocări de la Microsoft.