Business Hi-Tech

Google rămâne cu banii: Niciun hacker nu a reuşit să spargă browserul Chrome

Google rămâne cu banii: Niciun hacker nu a reuşit să spargă browserul Chrome

Autor: Adrian Voicu

14.03.2011, 17:26 71

Google pare să fi făcut o treabă bună cu browserul Chrome, înciuda premiului de 20.000 de dolari promis de gigantul internet încadrul concursului Pwn2Own niciun hacker nereuşind să găsească opoartă de intrare prin browser pentru a introduce coduripericuloase în calculator.

Spre deosebire de Google Chrome, aplicaţii similare precumInternet Explorer 8 de la Microsoft sau Safari de la Apple nu aureuşit să facă faţă atacurilor.

Conform Ars Tehnica, primul care a eşuat a fost Safari, urmat lascurt timp de Internet Explorer.

Prima echipă care a încercat să găsească vulnerabilităţilebrowserului de la Apple a fost a companiei franceze de securitateVUPEN, în doar 5 secunde de la vizitarea unei anumite pagini webspecial creată în acest scop, echipa reuşind să preia controlulasupra sistemului de operare Mac OS X 10.6.6.

Google plăteşte 20.000 dedolari celor care reuşesc să îi spargăbrowserul

Internet Explorer a căzut victimă lui Stephen Fewer de lacompania Harmony Security, fiind găsite trei puncte vulnerabile ceau permis executarea de cod în interiorul browserului şi spargereasistemului de securitate al sistemului de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO