Fisura bazinului reactorului doi al centralei Fukushima a fost astupată

Autor: Traian Terzianm 06.04.2011

Muncitorii de la Fukushima au reuşit să astupe fisura bazinului unuia dintre cele 6 reactoare ale centralei nucleare Fukushima, informează CNN. Apa radioactivă nu se mai revarsă în ocean.

În urma încercărilor zadarnice de a astupa fisura bazinului reactorului doi cu beton, echipele de intervenţie au găsit duminică soluţia prin crearea unui compus chimic ce include rumeguş şi ziare.

Apa din bazinul cu o adâncime de 2 metri se deversa în ocean printr-o fisură de circa 20 de centimetri, a precizat sâmbătă un reprezentant Tokyo Electric Power (TEPCO), compania care administrează centrala nucleară.

Sâmbătă, nivelul de radiaţii al apei din bazinul reactorului a fost de 7,5 milioane de ori mai mare decât limita legală. Este pentru prima dată când compania a descoperit o sursă de scurgeri de radiaţii după ce s-a înregistrat un nivel ridicat de radioactivitate în apa din ocean.

Chiar dacă această fisură a fost astupată, nu se ştie sigur dacă rezolvarea problemei va stopa scurgerile de radiaţii, reprezentanţii TEPCO căutând în continuare şi alte surse de deversări radioactive.