Bloggerii care au participat cu articole la dezvoltarea Huffington Post dau site-ul în judecată

Autor: Adrian Voicu 12.04.2011

Un grup de bloggeri care au participat cu conţinut online la site-ul Huffington Post au dat în judecată site-ul şi pe fondatoarea acestuia, Arianna Huffington pentru suma de 105 milioane dolari, informează The Guardian.

Motivul nemulţumirii este vânzarea site-ului către compania AOL pentru 315 milioane dolari fără ca colaboratorii să fi primit vreo bonificaţie.

Grupul este condus de Jonathan Tasini, scriitor care a scris peste 250 de articole pentru Huffinton Post cu titlu gratuit, până în momentul în care a aflat că site-ul a fost vândut companiei AOL.

Dilemă: Ce a cumpărat AOL pentru 315 milioane dolari? Un Huffington Post cu mii de colaboratori revoltaţi

Tasini s-a plâns de faptul că "bloggerii de la Huffington au fost transformaţi în sclavii moderni de pe plantaţia Ariannei Huffington", acesta cerând ca "oamenii care au creat conţinut... să fie compensaţi" pentru eforturile lor.

Cine este Arianna Huffington, femeia care şi-a vândut site-ul pentru 315 milioane de dolari

În plângere, avocaţii grupului de bloggeri estimează că aproximativ 9.000 de persoane au scris gratuit pentru Huffington Post - argumentând că aceste articole au contribut la valoarea de vânzare a site-ului cu o treime, respectiv 105 milioane dolari.