Topul celor mai citite articole de săptămâna aceasta

Ziarul Financiar 11.04.2014

Lazăr a luat camioane din flota edy şi din cea a lui Patriciu

Grupul de firme de transport Lazăr, controlat de antreprenorul Ion Lazăr din Piteşti, şi-a extins flota în anii de criză prin achiziţia a peste 130 de camioane de la competitorul edy Spedition - aflat în insolvenţă - sau de la Mercadia (Dinu Patriciu) - com­pa­nie care opera magazinele Mic.ro şi care este în faliment.

CNADNR se angajează să termine în medie 250 km de autostradă pe an până în 2020. Cel mai „bogat“ an a fost 2012, cu 140 km noi

În prezent România are 645 de kilometri de autostrăzi, iar cea mai mare parte a acestora, circa 500 de kilometri, au fost deschişi circulaţiei după Revoluţie, la un ritm mediu de 20 de kilometri pe an, potrivit calculelor ZF. Cel mai bun an de după Revoluţie la capitolul inaugurări de autostrăzi a fost 2012, când CNADNR a deschis circulaţia pe circa 140 de kilometri noi de astfel de drumuri.

 
Cum a ajuns un fost jurnalist economic la venituri de 2,5 mil. € din brokeraj de asigurări
 
Otto Broker, o companie cu capital local din piaţa bro­ke­rajului în asigurări, a încasat anul trecut 2,5 mil. euro din comi­sioanele percepute pentru intermedierea de poliţe de asi­gurare, cu aproximativ 15% peste nivelul din 2012. Primele inter­mediate s-au ridicat la 11 mil. euro, ceea ce înseamnă un nivel de peste 22% al comisionului mediu pe fiecare contract încheiat.
 
OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTORUL EDITORIAL ZF. Bine aţi venit în noua paradigmă de creştere economică: unii veţi supravieţui, alţii veţi muri
 
Datele statistice: anul trecut România a avut o creştere economică de 3,5%, cu un boom neaşteptat al consumului în decembrie. În februarie, cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul (produse alimentare, nealimentare şi carburanţi) a înregistrat un plus de 8,7% faţă de februarie 2013, fiind cel mai puternic avans din ultimele 14 luni. De şase luni consecutive, comerţul creşte.
 
Nigeria şi-a dublat PIB-ul anul trecut şi a devenit cea mai mare economie din Africa
 
Nigeria a surclasat Africa de Sud şi a devenit cea mai mare economie din Africa şi a 26-a economie la nivel mondial, dupa ce guvernul nigerian a publicat statisticile revizuite care arată că PIB-ul ţării a atins un nivel dublu comparativ cu estimările iniţiale, scrie Financial Times.
 
Ce preţ vor plăti ungurii pentru bunăstarea cu care i-a convins Orban să-l realeagă?
 
Premierul maghiar Viktor Orban a câştigat încrederea alegă­torilor cu promisiunea că va face din Ungaria „un loc unde merită să trăieşti, să lucrezi şi să întemeiezi o familie“ şi după victoria zdrobitoare de duminică s-a declarat mândru că a primit „un nou mandat pentru a-şi continua munca“.
 
Tinerii cu studii economice cer la angajare salarii cuprinse între 300 şi 1.000 de euro net
 
Un tânăr absolvent de facultate cu profil economic, fără experienţă în muncă, vrea ca primul angajator să îi ofere un salariu net de 1.200 de lei pe lună (în provincie) şi 1.500 de lei pe lună (în Capitală), potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Brainspotting, pe un eşantion de 14.800 de respondenţi.
 
Povestea antreprenoarei care vinde pantofi făcuţi la Huşi în Paris, Londra sau New York
 
Cristina Bâtlan, cunoscută şi drept „doamna Musette", este unul dintre puţinii antreprenori români din domeniul încălţămintei care a reuşit să vândă în New York sau Paris pantofii făcuţi la Huşi.
 
COMENTARIU SORIN PÂSLARU, REDACTOR ŞEF ZF. Vine scadenţa
 
În faţa deciziei politice a băncilor străine de a reduce expunerea pe România -  ceea ce se vede limpede în stagnarea din decembrie 2008 încoace a soldului creditului neguvernamental la 50 de miliarde de euro  - economiştii acestor bănci vin acum cu explicaţii incredibile: creşterea economică ar fi independentă de reluarea creditării.
 
Vladimir Oane, UberVu: În străinătate facem milioane de dolari, în România am fi falimentari