OTE mai cere o amânare de 45 de zile ca să se hotărască daca va cumpăra şi restul de acţiuni la Romtelecom

Autor: Adrian Seceleanu 30.03.2011

Grupul de telecomunicaţii OTE a cerut statului român o nouă amânare de 45 de zile pentru a oferi un răspuns şi un preţ în ceea ce priveşte achiziţia pachetului de acţiuni de 46% din Romtelecom de la guvern, a declarat miercuri ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme. El a precizat că OTE a angajat banca Citigroup pentru a evalua compania românească.

Oficialul român a declarat la jumătatea lunii februarie că statul intenţionează să listeze la bursă acţiunile pe care le mai deţine la operatorul român de telecomunicaţii, dacă OTE nu face o ofertă fermă până la sfârşitul lunii martie.

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicaţiilor a solicitat OTE prezentarea, până la finele anului 2010, a unei oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen", a declarat Vreme în luna februarie. "N-aş vinde în cazul unei oferte cu mult sub un miliard de euro", a subliniat atunci oficialul român.

Grupul elen OTE nu a dorit să comenteze afirmaţiile făcute de ministrul comunicaţiilor. "Nu avem comentarii în legătură cu subiectele menţionate", a precizat pentru ZF Elpida Trizi, Media Relations Manager al grupului elen OTE.