Care sunt cele mai vândute maşini pe motorină. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 31.03.2011

Clienţii de pe piaţa locală s-au orientat tot mai mult către motorizările diesel în primele două luni ale acestui an, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatoilor de Automobile (APIA).

Dacă în 2010 din totalul autoturismelor vândute abia 33% erau diesel, în intervalul ianuarie-feburarie din acest an acest procent a urcat la aproape 49%. La nivelul lunii ianuarie s-au vândut peste 1.500 de maşini diesel, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce în februarie, lună în care nu s-a vândut nicio maşină prin programul "Rabla", avansul a fost de 26% în cazul automobilelor diesel la 1.716 maşini.

Top 10 cele mai vândute maşini de oraş din România

Vânzările cele mai ridicate de maşini diesel le-a înregistrat Volkswagen, cu 563 de unităţi în primele două luni ale acestui an, care reprezintă aproape 60% din totalul vânzărilor mărcii. Pe locul secund se află Skoda, cu 467 de maşini, echivalentul a 54% din vânzări, urmată de Ford cu aproape 300 de maşini.

Cel mai mare procent al vânzărilor de maşini diesel din total din cadrul top zece branduri este întâlnit la BMW, unde nouă din zece maşini vândute sunt diesel, urmat de Peugeot cu 78%, Mercedes-Benz cu 76% şi Audi cu 70%.

Care sunt cel mai bine vândute SUV-uri din România

În cazul modelelor, cel mai bine vândut diesel este Skoda Octavia cu 241 de maşini în primele două luni, echivalentul a 63% din totalul vânzărilor modelului, urmată de Volkswagen Golf cu 161 de unităţi şi VW Passat cu 138 de unităţi.

Maşina cu cel mai ridicat procent de versiuni diesel din total vânzări este Ford Mondeo, cu peste 97%, echivalentul a 70 de maşini în primele două luni, urmat de Peugeot 308 cu 96% şi Skoda Superb cu 86%. Din acelaşi top, cel mai scăzut procent de motorizări pe motorină este întâlnit la Opel Astra (36%) şi Skoda Fabia (49%).