Auto

Care sunt cel mai bine vândute SUV-uri din România - GALERIE FOTO

Dacia Duster

Care sunt cele mai bine vândute SUV-uri din România

Autor: Bogdan Alecu

24.03.2011, 10:45 232

Dacia Duster şi Volkswagen Tiguan se menţin pe primele poziţiiîn ceea ce priveşte segmentul SUV-urilor de pe piaţa localăpotrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilorde Automobile (APIA). SUV-ul românesc s-a vândut în primele douăluni în aproape 560 de exemplare, volum care reprezintă aproape 40%din totalul segmentului. Cea mai bine vândută versiune este încontinuare cea de top cu motor diesel de 1,5 litri şi 110CP, cu unvolum de circa 300 de maşini urmată de versiunea pe benzină de 1,6litri şi 105 CP, în timp ce dieselul de 1,5 litri şi 90 CP,reprezintă 10% din totalul vânzărilor.

Volumul total al SUV-urilor de import a ajuns la aproape 860 demaşini vândute în intervalul ianuarie-februarie, volum similar cucel înregistrat anul trecut. Best-sellerul SUV-urilor de importeste în continuare VW Tiguan cu 90 de maşini vândute în creştere cupeste 20 de procente, urmat de Ford Kuga cu 54 de unităţi şi BMW X5cu aproape 50 de modele. Astfel, modelul bavarez reuşeşte sădepăşească mai multe SUV-uri mai ieftine precum Hyundai Santa Fe,Honda CR-V, Hyundai ix35 sau Mitsubishi ASX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO