Băsescu: Vor fi companii de stat care vor intra în faliment. Vedeţi aici principalele declaraţii ale preşedintelui la postul public de radio

Autor: Iulian Anghel 02.08.2011

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut la RRA că unele companii de stat vor fi lăsate să intre în faliment pentru că statul nu va putea să le plătească datoriile.


Potrivit preşedintelui, doar anul acesta statul va împrumuta şase mld. euro pentru a acoperi deficitul bugetar şi pentru plata salariilor şi a pensiilor şi nu se va împrumuta să plătească şi datoriile companiilor de stat.

"Investiţiile trebuie să fie principalul motor economic"


Preşedintele a susţinut că Guvernul va lasa unele dintre aceste companii în faliment - iar cei care au de recuperat ceva de la aceste firme să vină la masa credală şi să şi le recupereze.

"Riscuri externe majore pentru România: Căderea consumului în UE şi căderea băncilor"


"Va rămâne o amintire că Guvernul va scoate din datorii orice întreprindere. Vor fi companii de stat care vor fi lăsate să intre în faliment."


Preşedintele a apărat managementul privat în companiile de stat, exemplificând că la Hidroelectica lucrurile ar fi stat altfel cu un management privat: " Credeţi că la Hidroelectrica mai erau acum băieţii deştepţi cu management privat? (...) Dacă şi consultanţa străină este coruptă nu mai este nimic de făcut. Dar hai să vedem ce se întâmplă cu un management privat, pentru că cu acela de stat am văzut ce se poate întâmpla".