Politică

Investiţiile trebuie să fie principalul motor economic, iar consumul trebuie să le acompanieze

Autor: Iulian Anghel

02.08.2011, 14:33 311

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut la RRAcă România a acordat pentru investiţii un procent din PIB mai maredecât oricare altă ţară din UE, adăugând că, dacă Guvenrul avea maimulţi bani făceam mai multe investiţii. Consumul trebuie săacompanieze cheltuielile de investiţii, nu să fie motorul creşteriieconomice.

Potrivit preşedintelui, cei care s-auîmprumutat la bănci şi acum au probleme au luat o decizie pe care osuportă pentru că toţi trebuie să fim responsabili: "Cei care faccredite trebuie să fie responsabili. Dar toţi trebuie să fimresponsabili."

Preşedintele a susţinut că Guvernul a făcuteforturi mai să stimuleze investiţiile pentru a crea dezvoltare şilocuri de muncă.

"Dincolo de lista lungă de măsuri de stimulare a angajării, degaranţii pentru mici afaceri, vă pot spune că România a avut şianul trecut şi anul acesta cel mai ridicat procent din PIB din UEdestinat investiţiilor. Pentru că politica a fost să creeze locuride muncă. E nu spun că au fost bani suficienţi." a spuspreşedintele.

El a apărat inaugările de 10-20 de km. lacare participă premierul Emil Boc, afirmăând că, dacă nu ar facenici acest lucru, populaţia nu ar mai înţelege nimic întrucât presade dimineaţă până seară susţine că Guvernul nu facenimic.

"Dacă nici asta nu s-ar face ce ar maiînţelege populaţia? Eu nu prea mă duc la inaugurări. Dar cred căGuvernul are obligaţia de a arătat ce face. Şi mediul mediatic esteostil atunci când spune Guvernului că nu se face nimic. Au fostmulţi care şi-au dorit ca Guvernul să eşueze".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO