Travel

Arhitectură ULUITOARE: India face concurenţă arabilor cu Namaste Tower. Galerie FOTO

06 apr 2011 278 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

W Hotels a anunţat că va lansa Namaste Tower, un nou hotel cu arhitectură uluitoare, ce va avea inaugurarea în aprilie 2015. Pentru a urma stilul tradiţional arhitectural indian, clădirea înaltă de 300 de metri va avea 62 de etaje care vor găzdui hotelul, o zonă de birouri şi una de retail. Turnul este văzut ca o structură simbolică pentru economia înfloritoare a Indiei.

Produsul Intern Brut al Indiei pe cap de locuitor este estimat la 1.250 de dolari, iar prognoza de creştere economică pentru anul acesta este de 9,25%, dezvoltare care a atras interesul mai multor oameni de afaceri, printre care şi miliardarul american Warren Buffett.

Arhitectura edificiului este inspirată de salutul tradiţional indian "Namaste" care se traduce prin "Mă înclin" din sanscrită. Gestul prin care oamenii îşi dau mâna va fi simbolizat prin cele două aripi ale hotelului care se întâlnesc.


Designul se vrea a fi simbolul maxim al ospitalităţii. Cele două aripi, sau "mâini", ale turnului, vor forma un coridor care să comunice cu mai multe lounge-uri special create pentru a oferi oaspeţilor privelişti spectaculoase. Deasemenea, sălile vor avea multă lumină naturală şi câteva grădini interioare special amenajate (Citiţi şi cele mai ciudate structuri arhitecturale din lume - galerie FOTO).

Sub îndrumarea arhitectului WS Atkins, turnul a fost construit în aşa fel încât să poată fi folosit şi la ceremonii de căsătorie sau logodnă, petreceri la care picioarele mirilor sunt decorate cu henna, unul dintre cele mai importante ritualuri indiene. Inspirat de acest obicei, arhitectul a creat pattern-uri Mehndi care vor fi inscripţionate pe toată suprafaţa turnului.

Citeşte şi: