Speakeri

 • Invitat special Louis Borgo Senior Banker Power and Energy Department, BERD

  Louis Borgo este în prezent Senior Banker în Departamentul Power and Energy al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, lucrand in cadrul BERD din septembrie 1998.
  Ca director de operaţiuni, s-a ocupat de investiţiile BERD în multe dintre ţările sale de operare.
  În prezent este responsabil BERD pentru energie şi pentru cooperarea privind politicile publice în România, Ucraina şi Republica Moldova şi este coordonatorul echipei pentru Europa de Sud. Louis Borgo este reprezentantul BERD în Comunitatea Energetică din Sud-Est-ul Europei, cât şi în alte foruri la nivel european. A coordonat redactarea actualei strategii energetice a BERD, publicată în iulie 2006.
  Înainte de a se alatura BERD, Louis Borgo a fost timp de 3 ani director în Grupul Siemens-Westinghouse Global Finance Group, lucrând în departamentul de recuperari creanţe şi investiţii în proiecte de energie independente. În această perioadă a fost şi Vicepreşedinte proiecte de finanţare pentru New Power Corporation Mondial – dezvoltator de proiecte pe energie regenerabilă, afiliat al Siemens-Westinghouse.
  Acesta perioadă a fost precedată de opt ani ca Vicepreşedinte corporate şi proiecte de finanţare la Chemical Bank (acum JP Morgan Chase).

 • Karoly Borbely Secretar de stat, Ministerul Economiei

  Ianuarie 2010 – prezent Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei,Comertului si Mediului de Afaceri
  Decembrie 2007 - decembrie 2008 Ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei
  Februarie 2005 - decembrie 2007 AUTORITATEA NATIONALÃ PENTRU TINERET
  Secretar de Stat, Presedinte Autoritatea Nationalã pentru Tineret
  2002 – 2005 IDTH, Societatea Ungarã de Interes Public pentru Promovarea Investitiilor si Comertului
  Reprezentant regional (judetele Hunedoara, Cluj, Alba)
  2000 – 2002 Uniunea Democratã Maghiarã din România, Organizatia Teritorialã Hunedoara
  Referent
  2000 – 2002 Biroul Parlamentar al Deputatului Winkler Iuliu, Hunedoara
  Consilier
  1999 – 2000 SC Concord Media SA Arad, Director de marketing regional (Hunedoara, Alba)

 • Mariana Gheorghe Director General Executiv, OMV Petrom

  Mariana Gheorghe conduce de la jumatatea anului 2006 cea mai mare companie din Romania, Petrom fiind de altfel singurul producator local de petrol si gaze. In mandatul Marianei Gheorghe, Petrom a luat decizia de a intra pe piata producerii de energie electrica, investitiile companiei in acest domeniu fiind de circa 600 de milioane de euro. Un alt mare pariu al Petrom este cel cu Marea Neagra, compania fiind implicata in primele explorari la mare adancime facute vreodata in Romania alaturi de gigantul american ExxonMobil.

 • Luca D'Agnese Country Manager Enel Romania

  Luca D'Agnese a preluat functia de Country Manager si Presedinte al Enel Romania la inceputul anului trecut si inainte de a veni aici a lucrat in mai multe companii active in domeniul energetic, atat pe partea de producere a electricitatii din surse regenerabile, cat si in ceea ce priveste transportul de energie. Enel a devenit pe piata locala cel mai mare distribuitor privat de energie electrica si este implicat in mai multe proiecte de producere a energiei atat din surse regenerabile, cat si conventionale.

 • Eric Stab Presedinte executiv, GDF SUEZ Energy Romania

  Eric Stab ocupă în prezent funcţia de Preşedinte Executiv al GDF SUEZ Energy România şi de Country Manager al Grupului în România. El coordonează, de asemenea, în calitate de Preşedinte şi CEO al GDF SUEZ Energy Eastern Europe activităţile de energie ale Grupului GDF SUEZ din Austria, Cehia şi Slovacia.
  Şi-a început cariera ca Director al Diviziei de vânzari gaze în Europa a Grupului Gaz de France, devenind ulterior CEO al filialei de furnizare de energie şi producţie de electricitate a Grupului Gaz de France din Marea Britanie.

 • Frank Hajdinjak CEO, E.ON Romania

  Frank Hajdinjak este Directorul General al E.ON Romania, cel mai mare grup de utilitati local, cu un business de circa un miliard de euro cu activitati atat in domeniul gazelor naturale, cat si al energiei electrice. E.ON a incercat sa se extinda pe piata locala, fiind implicat in prezent in dezvoltarea mai multor proiecte pe partea de producere a energiei.

 • Dragos Zachia-Zlatea Director General Hidroelectrica

  Dragos Zachia-Zlatea ocupa de la finele anului trecut functia de Director General al Hidroelectrica, cel mai ieftin producator de energie din Romania si totodata cea mai valoroasa companie de stat. Anterior, Zachia ocupa functia de Director General Adjunct. Mandatul lui Zachia a inceput intr-o perioada de schimbari profunde, Hidroelectrica urmand sa fie listata la Bursa si fiind una dintre companiile pentru care acum se cauta management privat.

 • Dmitry Grigoryev Director Financiar, The Rompetrol Group

  Dmitry Grigoryev este omul cifrelor din cadrul grupului petrolier Rompetrol, al doilea mare jucator din piata locala de profil si proprietarul singurei rafinarii din Romania care are acces la Marea Neagra. Grigoryev are o experienta de peste 15 ani domeniul financiar si a lucrat in companii din Italia, Marea Britanie si Kazahstan, tara mama a KazMunaiGaz, compania de stat care controleaza in prezent grupul Rompetrol. Mandatul lui Grigoryev in functia de CFO al Rompetrol este extrem de provocator pentru ca cifrele trebuie sa dovedeasca faptul ca primul pariu facut de Kazahstan in Europa a fost unul castigator.

 • Cristian Secosan Director General, Siemens Romania

  Cristian Secosan a preluat conducerea operatiunilor Siemens Romania la 1 iulie 2009, devenind CEO-ul companiei, în urma unei experienţe de circa 20 de ani de ani in domeniul energiei. De altfel, in perioada 2005-2007 Secosan a ocupat functia de Director al diviziei Power Generation-Power Transmission. Siemens este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru industria energetica din Romania, dar compania este activa si in domenii precum transporturile sau sanatatea.

 • Kinga Daradics CEO & Country Retail Manager, MOL Romania

  Kinga Agnes Daradics a preluat la jumatatea anului trecut conducerea operatiunilor MOL Romania, un business de circa 560 de milioane de euro, devenind cel mai tanar CEO al unei companii de profil din piata locala. A studiat la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca iar din anul 2003 lucreaza in cadrul grupului petrolier ungar MOL. Cu o retea de peste 125 de benzinarii, MOL Romania completeaza careul de asi ai pietei petroliere din Romania, alaturi de Petrom, Rompetrol si Lukoil.

 • Constantin Tampiza Reprezentant in Romania al presedintelui grupului rus Lukoil

  Constantin Tampiza este acum Reprezentantul local al Presedintelui grupului rusesc Lukoil, Vagit Alekperov, dupa ce timp de opt ani de zile a condus operatiunile Lukoil Romania. In mandatul lui Tampiza, rusii au devenit al treilea cel mai mare retailer de carburanti din Romania cu o retea de benzinarii de circa 300 de puncte de alimentare. Unul dintre cele mai mari pariuri ale companiei in Romania sunt acum activitatile de explorare din Marea Neagra.

 • Ionel Bucur Director General, CNE Cernavodă

  Ionel Bucur este directorul general al centralei de la Cernavodă, unitate care funcţionează în prezent prin intermediul a două grupuri nucleare prin care se asigură circa 18% din producţia naţională de energie electrică. Tot pe platforma de la Cernavodă ar trebui să înceapă construcţia la cel mai ambiţios proiect de energie din România ultimilor 20 de ani, două grupuri nucleare noi în valoare de 4 miliarde de euro.

 • Dumitru Chisalita Director General Romgaz

  Dumitru Chisăliţă a preluat de la începutul acestui an conducerea Romgaz, compania în care a început să lucreze încă din 1995, după absolvirea facultăţii. În perioada 2000-2009 a activat în cadrul Transgaz, o altă companie strategică din sectorul gazelor naturale, controlată tot de Ministerul Economiei. Din 2009 revine în cadrul Romgaz unde ocupă funcţia de director al departamentului de vânzare de gaze până la începutul acestui an când preia funcţia de director general al celei mai profitabile companii de stat.

 • Octavian Lohan Director General Transelectrica

  Octavian Lohan este noul Director General al CN Transelectrica SA, în ultimii doi ani ocupând funcţia de Director General-Adjunct.
  În perioada 2000 – 2009, domnul Lohan a fost directorul Dispecerului Energetic National Transelectrica , iar între anii 1996 – 1999 a raspuns de analiza regimurilor operationale si de programarea functionarii Sistemului Electroenergetic National, ca sef department in cadrul DEN.
  Timp de aproape 20 de ani a raspuns de controlul operational a retelei electrice de transport din cadrul SEN si apoi de intregul sistem electroenergetic.

 • Victor Iova Product Manager Opel

  Victor Iova este de 2 ani de zile Product Manager pentru modelele Opel in Romania. Printre ele se numara din acest an si Ampera, modelul electric cu autonomie extinsa, ce aduce o tehnologie unica si fara compromis in ceea ce priveste designul, utilitatea si lipsa constrangerilor de autonomie. Cu o experienta neintrerupta de 13 ani in industria auto, in special pe marketingul de produs, Victor Iova este cel care introduce clientilor produsele marcii Opel si armonizeaza noutatile tehnologice si de design ale acestora cu cerintele pietei si ale clientilor din Romania.

 • Inaki Berroeta CEO Vodafone România

  Inaki Berroeta este unul dintre veteranii pietei telecom, dar si ai Grupului Vodafone: are peste 15 ani de experienţă în telecomunicaţii si a detinut mai multe poziţii de conducere în Vodafone Group.
  Intre anii 2007 - 2010, chiar inainte de a fi numit CEO Vodafone Romania, Inaki a fost CEO al Vodafone Malta, iar în decursul timpului a deţinut mai multe poziţii de conducere în Vodafone Group. Fiind printre primii angajati ai companiei Vodafone, Inaki s-a alăturat echipei în anul 1995, când Vodafone Spania era încă Airtel Movil S.A, fiind unul dintre primii angajaţi ai companiei care urma să devină Vodafone.
  În 1997, s-a mutat în California, SUA, activând în echipa AirTouch International din poziţia de Information Technology Manager, iar doi ani mai târziu a lucrat pentru Global Star U.S.A., ca Manager Customer Care & Billing System.
  În anul 2000 a revenit în Spania, iar până în 2007 a deţinut mai multe poziţii executive la Vodafone Spania in departamentele tehnic si vanzari: Director of Software Development Centre, Head of Enterprise Products and Services, şi, în cele din urmă, Head of Sales Enterprise, Business Unit for the Northern Region.
  Apoi a urmat experienta de CEO - Malta, iar acum Romania.

 • Gicu Firu Corporate, Brokers Manager Signal Iduna

  Gicu Firu ocupa in prezent pozitia de Corporate, Brokers and Bancassurance Manager in cadrul companiei Signal Iduna. Orientat catre rezultate si pasionat de lucrul cu oamenii, Gicu Firu se remarca nu numai prin vasta experienta de vanzari, ci si prin abilitatea de a ridica performantele echipei atat prin metode structurale, cat si prin crearea unui climat de lucru pozitiv si productiv.
  Cu o traditie de peste 100 de ani in oferirea de servicii financiare si produse de asigurare la standarde occidentale, Signal Iduna este in prezent printre primii cinci mari jucatori de pe piata germana a asigurarilor. Prezent in Germania, Ungaria, Polonia, Elvetia si Romania, Grupul Signal Iduna ofera companiilor si clientilor individuali solutii integrate si 100% personalizate de asigurari de viata, sanatate si accident.

Parteneri SILVER

Parteneri BRONZE