Raliu de 26% pe acţiunile Foraj Sonde Videle, după ce compania a anunţat un contract de 447 mil. lei cu OMV Petrom pentru lucrări de foraj pe uscat

Autor: Eduard Ivanovici 19.07.2023

Acţiunile companiei de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) se apreciau cu 25,7% la startul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 19 iulie, pe fondul unor tranzacţii de 250.000 de lei, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Rulajul reprezintă circa 16% din valoarea tuturor tranzacţiilor realizate cu acţiuni FOJE de la începutul anului încoace. Compania este pe plus cu 113% în 2023, deci a dublat banii investitorilor, înregistrând tranzacţii în valoare de 1,54 milioane de lei.

Dinamica de astăzi vine după ce societatea a anunţat marţi că a semnat un contract cadru pentru lucrări de foraj pe uscat cu OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei.

Contractul este în valoare de 446,78 milioane de lei, echivalentul a 90,4 milioane de euro, şi are o durată de cinci ani cu posibilitatea prelungirii cu acordul părţilor.

Ieri, acţiunile FOJE s-au tranzacţionat în creştere cu 11,1%, pe un rulaj de circa 28.000 de lei. Anunţul privind contractul cu OMV Petrom a venit însă după închiderea sesiunii de trading.

Compania din Teleorman a mai anunţat un contract similar la începutul anului, în valoare de 77,9 milioane de dolari.