Burse - Fonduri mutuale

Foraj Sonde Videle, companie de foraj petrolier listată la BVB, a anunţat un contract de peste 90 mil. euro cu OMV Petrom. Acţiunile companiei, în creştere cu 11% astăzi şi 70% anul acesta

Foraj Sonde Videle, companie de foraj petrolier listată...

Autor: Eduard Ivanovici

18.07.2023, 18:26 3812

Compania de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) a informat piaţa locală de capital cu privire la semnarea unui contract cadru pentru lucrări de foraj pe uscat cu OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei.

Contractul este în valoare de 446,78 milioane de lei, echivalentul a 90,4 milioane de euro, şi are o durată de cinci ani cu posibilitatea prelungirii cu acordul părţilor, reiese dintr-un raport publicat marţi la Bursa de la Bucureşti.

„Societatea anunţă semnarea unui contract cadru pentru lucrări de foraj pe uscat cu instalaţia de 200mt - “Framework contract for onshore drilling works with rig having 200mt static hook load ” din data de 17.07.2023 cu OMV Petrom SA”, se arată în raport, unde nu sunt incluse alte informaţii cu privire la contract.

Astăzi, acţiunile FOJE s-au tranzacţionat în creştere cu 11,1%, pe un rulaj de circa 28.000 de lei. Anunţul privind contractul cu OMV Petrom a venit însă după închiderea sesiunii de trading.

La începutul anului, compania din judeţul Teleorman, listată pe piaţa AeRO a Bursei, a anunţat un contract cu OMV Petrom (SNP) de 77,9 milioane de dolari, pe o durată de şase ani, obiectul constând în „servicii de foraj terestru cu o durată statică în cârlig de cel puţin 15 tone metrice pentru platformele de foraj”.

Veniturile Foraj Sonde Videle au ajuns la 154,64 milioane de lei la finele anului trecut, în creştere cu peste 130% faţă de nivelul din 2021. Compania a trecut de la o pierdere de 6,6 milioane de lei în 2021 la un profit net de 21,3 milioane de lei anul trecut. În total, capitalurile proprii şi datoriile au însumat 96,8 milioane de lei la 31 decembrie 2022, plus 17%, conform raportului financiar anual.

Deţinută în proporţie de 83,4% de omul de afaceri Sever-Florian Raicu, societatea afişează o valoare de piaţă de 119 milioane de lei, după ce acţiunile FOJE s-au apreciat cu 69% anul acesta, pe un rulaj de 1,3 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO