Burse - Fonduri mutuale

BREAKING. Compania Foraj Sonde din Videle, cu 12 mil. dolari capitalizare, anunţă semnarea unui contract cu OMV Petrom în valoare de 78 mil. dolari

BREAKING. Compania Foraj Sonde din Videle, cu 12 mil....

Autor: Eduard Ivanovici

14.02.2023, 18:14 20172

Compania de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti semnarea unui contract cu OMV Petrom (SNP), singurul producător local de petrol şi gaze şi cea mai mare companie listată la BVB.

Contractul are o valoare de 77,9 milioane de dolari şi o durată de şase ani. Obiectul acestuia constă în „servicii de foraj terestru cu o sarcină statică în cârlig de cel puţin 15 tone metrice pentru platformele de foraj”.

Deţinută în proporţie de 87% de omul de afaceri Sever Raicu, Foraj Sonde Videle afişează o valoare de piaţă de circa 70 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 12 milioane de dolari. Acţiunile societăţii din Teleorman se tranzacţionează în creştere cu 10% în ultimul an, pe fondul unui rulaj de 1,2 milioane de lei.

La jumătatea anului trecut, compania listată pe piaţa AeRO a avut venituri de 46,67 milioane de lei, de la 36,63 milioane de lei în S1/2021, rezultând un avans de 27,4%. Rezultatul net a fost reprezentat de o pierdere de 2 milioane de lei, de la o pierdere netă de 5,4 milioane în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Capitalurile proprii au scăzut cu 22,6% la 41,7 milioane de lei, în vreme ce datoriile pe termen lung au scăzut de la 7,9 milioane de lei la 7,6 milioane. Datoriile curente au ajuns la 13,4 milioane de lei, în coborâre cu 34,6%.

Rezultatul a venit în contextul în care societatea a achitat „în avans o parte din credit, achitând la termenele contractuale furnizorii şi de asemenea datoriile la bugetul statului neînregistrând datorii scadente”, reiese din raportul semestrial.

Foraj Sonde Videle va publica rezultatele financiare preliminare din 2022 pe 28 februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO