Dacia Lodgy: toate detaliile despre preţuri, interior şi motorizare

Autor: Radu Racu 07.03.2012

Dacia Lodgy, noul model al mărcii româneşti care vine cu un interior nou, este disponibil pentru comenzi de astăzi, 7 martie şi în România, cu preturi pornind de la 9.500 de euro, în patru versiuni de motorizare.



Dacia Lodgy - Preţuri

Preţurile pentru Dacia Lodgy variază în funcţie de cele trei versiuni oferite, Acces, Ambiance şi Laureate, din care ultimele două sunt disponibile în variantele de 5 şi 7 locuri.

Cea mai ieftină Dacie Lodgy este versiunea Acces, de 9.500 de euro, disponibilă într-o singură motorizare, de 1,6 MPI pe benzină, cu 85 de cai putere.

Versiunea Ambiance de 5 locuri are un preţ de pornire de 10.500 de euro şi este disponibilă în 2 motorizări,una pe benzină, de 1.6 MPI 85 CP, şi una pe motorină, de 1,5 dCi de 90 de cai putere (În acest caz, preţul este de 12.600 de euro).

Versiunea Ambiance de 7 locuri are un preţ de pornire de 11.000 de euro şi este disponibilă în cele două motorizări de la modelul de 5 locuri.

Dacia Lodgy Laureate de 5 locuri are un preţ de 11.500 de euro, şi este disponibilă cu 4 versiuni de motorizare, cele două în plus faţă de Ambiance fiind motorul Diesel de 1,5 litri şi 110 cai putere şi propulsorul TCe 115, cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault, de 1,2 litri (13.100 euro). Cea mai scumpă Dacie Lodgy este versiunea Laureate pe motorină, cu un preţ de pornire de 14.200 de euro, însă preţul creşte cu procente semnificative dacă alegeţi o versiune "full option". Citiţi aici mai mult despre cea mai scumpă versiune Dacia Lodgy.

Dacă optaţi pentru vopsea metalizată, puteţi alege între 7 variante pentru care trebuie să mai scoateţi din buzunar 350 de euro.

Cele mai importante ştiri despre Dacia Lodgy:

Dacia Lodgy a fost lansat în România

Prima lună de Lodgy în Franţa: monovolumul Dacia a intrat pe poziţia a treia

Dacia Lodgy ironizează unul dintre cei mai populari bolizi sport într-o reclamă promovată în Franţa

Test Auto ZF: Dacia Lodgy, o nouă surpriză ce anunţă revoluţie în segmentul maşinilor de familie

Dacia pune România "pe hartă": Sistemul de navigaţie al Lodgy va dispune de hărţi oficiale şi pentru România

În Elveţia s-a stat la coadă pentru primele poze cu Dacia Lodgy şi Ford B-Max, maşinile care pot aduce 1,5 mld. euro pe an în economie

B-Max, Lodgy şi Logan 2 - cele trei care vor cuceri vestul

Ce echipamente opţionale sunt disponibile pentru versiunea de bază:

- Aer condiţionat - 780 de euro

- Jante de aluminiu de 15" - 320 de euro

- Proiectoare de ceaţă - 100 de euro

- Scaune faţă încălzite - 100 de euro

- Sistem de navigaţie şi multimedia cu touchscreen - 300 de euro

- ASR-ESP - 300 de euro

- Pachet cu limitator de viteză - 350 de euro

Dimensiunile exterioare ale modelului Dacia Lodgy sunt de 4,5 m lungime şi 1,75 m lăţime

Click aici pentru mai multe detalii despre ce dimensiuni are Dacia Lodgy

Dacia Lodgy - un nou interior

Dacia Lodgy vine cu un nou interior, cea mai notabilă schimbare fiind consola de bord complet schimbată faţă de generaţiile anterioare. Constructorul auto de la Mioveni susţine că Lodgy este "best in class" în termeni de spaţiu disponibil pentru ocupanţii rândului al treilea de scaune. Astfel, raza la genunchi este de 144 mm, iar distanţa de la şezut până la pavilion este de 866 mm.

Cele trei locuri de pe rândul al doilea sunt echipate în serie cu sistemul Isofix, care permite ataşarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii. În configuraţia cu 7 locuri, în funcţie de nevoi, bancheta din cel de-al treilea rând poate fi înlăturată sau rabatată. Dacia Lodgy dispune de un portbagaj cu un volum de 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri.

Automobilul are spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri. Una din noutăţile notabile din interiorul noului model Dacia este spaţiul de depozitare amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

O noutate în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (MEDIA NAV) disponibil în opţiune la un preţ de 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth® şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7'' (18 cm).

O altă noutate în gama Dacia îşi face apariţia pe modelul Lodgy : limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate.

Dacia Lodgy - motorizări

La nivel de motorizare, Dacia propune două propulsoare pe benzină şi două pe motorină. Motoarele disponibile pe benzină sunt cel de 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault, de 1,2 litri.

Detalii complete despre consumul şi performanţele motoarelor de pe Dacia Lodgy

Dacia Lodgy este cel de-al şaptelea model lansat de marca de la Mioveni, de la preluarea de către constructorul francez Renault.