Auto

Dacia Lodgy a fost lansat în România. Modelul are deja 200 de comenzi, majoritatea pentru versiunea de top

Dacia Lodgy a fost lansat în România. Modelul are deja 200 de comenzi, majoritatea pentru versiunea de top

Autor: Bogdan Alecu

06.06.2012, 13:26 3829

Grupul francez Renault a început de astăzi livrările modelului Dacia Lodgy pe piaţa locală, prima maşină din portofoliul Dacia care va fi produsă exclusiv la fabrica deţinută de francezi în Tanger, Maroc.

"În prezent sunt aproximativ 200 de comenzi de pe piaţa locală, în timp ce la nivel european sunt 8.000 de comenzi în total pentru noua Dacia Lodgy", au spus oficialii Dacia. Aceştia au subliniat că cea mai mare parte a clienţilor s-au orientat către versiunea de top - Laureate, aşa cum s-a întâmplat cu toate modelele Dacia lansate până acum.

Ce preţ are cea mai scumpă versiune Dacia Lodgy

Ce dimensiuni are Dacia Lodgy, cel mai voluminos model al mărcii româneşti

Motoarele de pe Dacia Lodgy: cât consumă şi ce performanţe au

"Maşinile sunt deja la dealeri începând din acest weekend. Stocul este suficient pentru a acoperi nevoile de lansare ale tuturor dealerilor din ţară", au subliniat oficialii companiei.

Având în vedere că Lodgy nu mai este produs la Mioveni, ci în Tanger, Maroc, la aproape 4.000 km distanţă livrarea unui model care nu se află pe stoc poate dura şi mai mult de o lună. "Pe măsura ce cadenţa uzinei de la Tanger va creşte sperăm ca termenele de livrrare să fie mai scurte.

Noul Lodgy va concura pe piaţa locală pe un segment pe care vânzările lunare rar depăşesc pragul de 100 de unităţi, sau de 2.000 de maşini anual. Pe de altă parte, în clasa automobilelor de familie, a monovolumelor, nu există modele accesibile, preţurile plecând de la peste 15.000 de euro, în timp ce un Lodgy în versiunea de bază poate fi cumpărat cu 9.500 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO