Auto

Salvarea Tesla vine de la americani: Guvernul SUA vrea să majoreze taxele pentru importurile de maşini electrice chinezeşti de la 25% la 100%

Salvarea Tesla vine de la americani: Guvernul SUA vrea...

Autor: Ştefan Stan

11.05.2024, 09:41 1943

Administraţia Biden intenţionează să majoreze tarifele la importurile de vehicule electrice chinezeşti de la 25% la 100%, în timp ce îşi intensifică eforturile înainte de alegerile din SUA pentru a proteja industria americană.

Se aşteaptă ca administraţia să anunţe această măsură, precum şi alte tarife la importurile de energie curată, marţi, potrivit unor persoane familiarizate cu situaţia.

Creşterea bruscă a taxelor vine pe fondul îngrijorării tot mai mari că China ar putea inunda piaţa americană cu vehicule electrice ieftine, ameninţând industria auto americană. Preşedintele Joe Biden a întreprins mai multe acţiuni în ultimele luni pentru a-i convinge pe membrii sindicatelor din statele înclinate că va proteja locurile de muncă.

Administraţia Biden a revizuit timp de trei ani tarifele pe care preşedintele de atunci, Donald Trump, le-a aplicat importurilor din China în cadrul războiului comercial pe care l-a lansat în 2018. Noile tarife pentru vehiculele electrice vor fi anunţate odată cu încheierea revizuirii, condusă de reprezentantul american pentru comerţ.

În timpul unei vizite efectuate luna trecută în Pennsylvania - un stat decisiv în alegerile din noiembrie - Biden a declarat că doreşte ca agenţia să tripleze tarifele pentru oţelul şi aluminiul chinezesc. De asemenea, USTR a deschis recent o investigaţie privind practicile neloiale din industria chineză a construcţiilor navale, în urma unei petiţii din partea sindicatului United Steelworkers.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels