Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Electromagnetica îşi înjumătăţeşte afacerile în primele trei luni din 2024 şi trece de pe profit pe pierdere de 3,1 mil. lei

Bursă. Electromagnetica îşi înjumătăţeşte...

Autor: Tibi Oprea

13.05.2024, 14:15 219

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica (simbol bursier ELMA) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că a realizat o pierdere netă de 3,1 mil. lei în primele trei luni din 2024, de la un profit net de 3,9 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2023, la afaceri de 27,1 mil. lei, de aproximativ două ori mai mici faţă de T1/2023.

Datele din raportul financiar trimestrial arată că scăderea cifrei de afaceri cu 49% a survenit ca urmare a unor vânzări aferente activităţii de producţie cu 48% mai mici, „în principal din cauza diminuării veniturilor generate de liniile de business de corpuri şi servicii de iluminat cu led (CIL) şi de staţii de încărcare vehicule electrice (SIVE), pe fondul măsurilor adoptate în vederea eficientizării activităţilor companie”.

Elecgtromagnetica este evaluată de investitori la 161 mil. lei şi este controlată în proporţie de 65,45% de Infinity Capital Investments. Acţiunile ELMA se tranzacţionează în creştere cu 12,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 3,7 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24