Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Premier Energy se pregăteşte să vină la Bursa de Valori la o evaluare de 2,5 mld. lei. IPO-ul, încheiat la preţul de 19,5 lei. Data estimativă a listării, 27 mai

Bursă. Premier Energy se pregăteşte să vină la Bursa...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2024, 07:00 984

Investitorii vor fi atenţi în perioada următoarea la posibilele realocări între tranşe şi la valoarea finală a IPO-ului  Cea din urmă va fi dată de câte acţiuni vor fi vândute efectiv.

Oferta de listare a furnizorului de gaze naturale şi electricitate Premier Energy (simbol bursier PE) la Bursa de Valori Bucureşti a fost un succes în contextul în care pe tranşa investito­rilor de retail gradul de subscriere a fost de circa 700%, iar Bloomberg notează că interesul a fost mare şi pe segmentul marilor investitori – acolo unde este format preţul.

Cel din urmă a fost stabilit de con­sorţiul de intermediere şi companie la 19,5 lei, adică spre limita superioară a intervalului de preţ cuprins între 19 şi 21,5 lei din oferta de listare, potrivit unui mesaj venit pe platforma Bloomberg şi analizat la scurt timp de ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro