Burse - Fonduri mutuale

Bursă: RCS&RDS, filială a Digi, împrumută 117 mil. euro de la Citibank Europe pentru dezvoltare în România şi în Spania. Digi Spania ia 50 mil. euro de la Banco Santander

Bursă: RCS&RDS, filială a Digi, împrumută 117 mil....

Autor: Liviu Popescu

14.05.2024, 18:18 146

Operatorul de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI) a anunţat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti că filiala RCS&RDS a contractat un credit de la Citibank Europe pentru dezvoltarea operaţiunilor din România şi din Spania în timp ce Digi Spania Telecom s-a împrumutat de la Banco Santander.

Mai jos anunţul complet al Digi:

Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţa că RCS & RDS S.A. (subsidiara Companiei din România - "RCS & RDS"), în calitate de împrumutat, împreună cu Societatea şi Digi Spain Telecom S.L.U. în calitate de garanţi iniţiali şi Citibank Europe Plc. în calitate de creditor iniţial, au finalizat la 14 mai 2024 semnarea a două acorduri de facilităţi de credit pentru export în sumă totală de 117.158.657,37, euro destinate finanţării achiziţiei de bunuri şi servicii pentru dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii din România şi Portugalia ale subsidiarelor Societăţii.

În plus, Digi Spain Telecom SLU (subsidiara Societăţii din Spania - "Digi Spain"), în calitate de împrumutat, şi Banco Santander S.A., în calitate de creditor, a încheiat la 13 mai 2024 un acord de facilitaţe de credit neagajant punte în valoare de 50.00.000 euro, destinat finanţării nevoilor de capital circulant.

Digi Communications are o capitalizare bursieră de 5,9 mld. lei. În 2024 acţiunile au urcat cu 34%. Spre comparaţie indicele principal BET are plus 12%.

Digi a înregistrat venituri consolidate de 1,7 miliarde euro în 2023, o creştere cu 13% faţă de anul precedent. EBITDA (câştiguri înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) ajustată a fost de 591,2 milioane de lei, plus 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels