Business Construct

ZF LIVE. Cea mai mare tranzacţie de la ONE United: Un investitor elveţian a cumpărat un pachet de apartamente în valoare de 37 de milioane de euro în 2021 VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

18.05.2024, 00:04 25443

Cea mai mare tranzacţie din istoria dezvoltatorului imobiliar ONE United a totalizat 37 de milioane de euro. Fondul elveţian de investiţii CCT&ONE a cumpărat de la ONE United un pachet de apartamente din proiectele rezidenţiale ONE Cotroceni Park şi ONE Lake District în 2021. O parte dintre aceste apartamente au fost răscumpărate şi vândute înapoi celor care caută o locuinţă,  a explicat Victor Căpitanu co-CEO ONE United la ZF Live.

„Cea mai mare tranzacţie a fost cu CCT&One, care este un fond elveţian. El a a cumpărat în 2021 un pachet de apartamente care au fost 37 de milioane de euro. O parte dintre acestea erau la ONE Cotroceni Park, iar restul la ONE Lake District. Între timp la ONE Cotroceni Park am cumpărat înapoi apartamentele şi le-am vândut cu profit la oamenii care se mută. În trimestrul doi din 2024 urmează să cumpărăm şi restul de apartamente de la ONE Cotroceni Park”, a  declarat Victor Căpitanu la ZF Live.

Aceste operaţiuni fac parte din strategia companiei pentru acţionari, răscumpărarea şi revânzarea aducând profit suplimentar.

„Astfel aducem profit suplimentar acţionarilor. Noi le cumpărăm şi le vindem în acelaşi trimestru. Aceste operaţiuni au creat returnuri foarte bune” a mai declarat Victor Căpitanu în cadrul emisiunii de business ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels