Business Construct

ZF Live. Dezvălurile unui broker imobiliar. Cu cât au ajuns proprietarii de apartamente să „umfle” preţurile de vânzare? VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

12.05.2024, 10:37 16313

„Pentru proprietari, persoane fizice, dacă sunt lăsaţi de capul lor preţurile de listare sunt umflate cu un minim de 10%” a declarat Emil Bordei, CEO Imoneria, în cadrul emisiunii ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

Potrivit brokerilor imobiliari, atunci când vine vorba de vânzarea unui apartament, proprietarii, în special persoanele fizice tind să umfle preţurile de listare. Emil Bordei subliniază că preţurile pot fi cu minim 10% mai mari în cazul vânzărilor intermediate de proprietari.

„Dezvoltatorii pe de altă parte se împart în două categorii. Sunt unii care merg cu un preţ fix la care nu renunţă. Alţii merg pe diverse marje în funcţie de avans. Dacă de exemplu, blocul se află deja în construcţie, iar dacă tu oferi 90% la antecontract, e clar că o să ai un discount. Există situaţii în care discountul poate ajunge şi la 20%”, a mai spus Emil Bordei la ZF Live.

La celălalt capăt al pieţei, există dezvoltatorii imobiliari care merg cu un preţ fix, dar şi cei care sunt dispuşi să facă reduceri dacă avansul pentru apartament a fost consistent, a mai explicat Emil Bordei la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels