Business Internaţional

China anunţă noi măsuri pentru a salva piaţa imobiliară: Autorităţile locale şi companiile de stat vor fi obligate să cumpere locuinţe

China anunţă noi măsuri pentru a salva piaţa...

Autor: Valeriu Dănilă

17.05.2024, 17:33 446

Guvernul chinez anunţă o nouă încercare de a salva piaţa imobiliară, relaxând criteriile de acordare a creditelor imobiliare şi îndemând autorităţile locale să cumpere locuinţele goale, scrie Bloomberg.

Totodată, nivelul avansului pentru credit este diminuat, iar bănca centrală va oferi 42 de miliarde de dolari companiilor pentru a cumpăra locuinţe de la dezvoltatorii imobiliari.

Măsurile anunţate de guvern sunt insuficiente pentru a rezolva problemele din piaţa imobiliară, explică experţii, potenţialii cumpărători aşteptând continuarea diminuării preţurilor.

„Această situaţie este similară cu salvarea instituţiilor financiare în criza din 2008”, a arătat Zhu Ning, profesor de finanţe la Shanghai Advanced Institute of Finance. „În cele din urmă contează ca guvernul central să se implice direct în piaţă”.

Întrebarea este cum poate China să restabilească încrederea în piaţa imobiliară fără a se reîntoarce la excesele speculative ale ultimelor decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels