Business Internaţional

Vicepreşedintele celei mai mari asociaţii de business din Franţa, Fabrice Le Saché: Este nevoie de prietenii noştri români şi lideri de afaceri pentru a avea un cadru legislativ mai bun, mai smart la nivel european. 70% din legislaţie vine de la nivel european

Vicepreşedintele celei mai mari asociaţii de business...

Autor: Răzvan Botea

13.05.2024, 18:35 1151

Fabrice Le Saché, purtător de cuvânt şi vicepreşedinte al celei mai mari asociaţii de business din Franţa, a vorbit într-un interviu acordat ZF despre impactul asupra companiilor europene al legislaţiei de la nivel european, despre nevoie de implicare  a mediului de business în procesul de decizie, dar şi despre mediul de afaceri din România. El a dat un mesaj pentru asociaţiile de business din România:

„Doresc să transmit prietenilor noştri români şi liderilor de afaceri că avem nevoie de ei la nivel european. Ei nu pot să ignore Europa, deoarece în medie 70% din reglementările noastre provin de la nivel european. Piaţa unică, piaţa internă reprezintă 60% din exporturile noastre în Franţa, şi de asemenea România este foarte importantă pentru buna funcţionare a pieţei unice”, a transmis el.

Fabrice Le Saché, purtător de cuvânt şi vicepreşedinte al celei mai mari asociaţii de business din Franţa (“Mouvement des Entreprises de France – MEDEF”), care face parte şi din confederaţia Europeană Business Europe, unde România are ca reprezentant confederaţia patronală Concordia.

Fabrice Le Saché este cofondator şi preşedinte executiv al grupului financiar Aera, care operează în peste 20 de ţări africane.  Deţine un master  în drept internaţional la University din San Diego, un masterat în drept internaţional public de la Paris-II Panthéon-Assas şi o diplomă în relaţii internaţionale de la Institutul de Studii Internaţionale Superioare al Universităţii Paris La Sorbonne.

În cadrul unei deplasări în România, el a acordat un interviu Ziarului Financiar în care a explicat motivul vizitei sale şi cum vede mediul de afaceri din România, Franţa şi legislaţia europeană.

„În primul rând, (am venit în România- n red.) pentru a intensifica şi consolida legăturile dintre Confederaţia Patronală Franceză MEDEF, cea mai mare organizaţie din Franţa, şi Concordia, partenerul nostru de aici. De ce? Pentru că Franţa este un investitor şi partener comercial al României de mult timp. Franţa este al treilea cel mai mare investitor în ceea ce priveşte stocul de investiţii. Şi aş spune că se află în top zece împreună cu România ca client şi furnizor, având multe dintre marile noastre grupuri în România”, a spus el.

 

Ce a mai spus  Fabrice Le Saché în cadrul interviul acordat ZF:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro