Business sportiv

Prima etapă a turneului Grand Chess Tour, unul dintre cele mai importante turnee de şah din lume, a fost câştigată de Magnus Carslen, multiplu campion mondial

15.05.2024, 10:09 Autor: Miruna Diaconu

Magnus Carslen, multiplu campion mondial, a câştigat prima etapă a turneului Grand Chess Tour, Superbet Rapid & Blitz Varşovia. Magnus Carslen este un jucător de şah norvegian, care a reuşit să ajungă campion mondial cinci ani la rând.

Grand Chess Tour Superbet Rapid & Blitz Polonia a avut loc în perioada 7-12 mai 2024 şi a adunat cei mai buni jucători de şah din lume.

Grand Chess Tour este un circuit internaţional lansat de legendarul Garry Kasparov, care se desfăşoară anual pe parcursul a cinci etape. Primele trei au loc în Europa – Bucureşti, Varşovia şi Zagreb şi sunt susţinute şi organizate de Fundaţia Superbet. Ultimele două etape se joacă în SUA, la Saint Louis, în august, anul acesta. Etapa a doua va avea loc la Bucureşti între 24 iunie şi 6 iulie şi va fi de şah clasic.

Premiile întregului circuit au crescut în 2024 la 1,5 milioane de dolari, din care 350.000 de dolari pentru etapele de şah clasic şi 175.000 de dolari pentru cele de şah rapid & blitz. Ediţia de anul acesta va avea un fond de premii bonus mărit de la 175.000 de dolari, cât a fost anul trecut, la 275.000 de dolari.

La etapa care a avut loc în Polonia, Fundaţia Superbet a anunţat că va dona încasările din biletele vândute în această primă etapă către Fundaţia Comitetului Paralimpic Polonez.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet