Energie

Semnal dur de la Transelectrica: Să nu trecem de la protejarea consumatorilor la salvarea producătorilor de energie

Semnal dur de la Transelectrica: Să nu trecem de la...

Autor: Roxana Petrescu

15.05.2024, 00:07 10378

Din poziţia sa de operator al sistemului energetic naţional, Transelectrica are rolul esenţial de „dirijor“ al întregii pieţe de energie, de la producţie la consum. Anii de pandemie, criza severă declanşată de războiul din Ucraina şi planul de decarbornizare la nivel european schimbă din temelii sistemele energetice, „partiturile“ care au funcţionat timp de mai bine de un deceniu încep acum să sune fals. Ce este de făcut?

Într-un interviu realizat special pentru Dosar Energie 2030, din noua ediţie a anuarului ZF Energie, George Vişan, directorul Direcţiei pieţe de energie din Transelectrica, răspunde la unele dintre cele mai presante întrebări legate de evoluţia sectorului energetic, iar în timp ce toată lumea vorbeşte despre imensele oportunităţi aduse de tranziţia energetică, semnalul clar este că atenţia tuturor trebuie să fie mai ales spre provocările fără precedent ridicate de acest fenomen.

„Aş lansa un avertisment să nu trecem de la măsuri menite să protejeze consumatorii la cele care vizează salvarea producătorilor care asigură stabilitatea şi fiabilitatea sistemului energetic“, atrage atenţia Vişan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro