Constructii & Imobiliare

Marcela Stancu, Genesis Property: Sectorul imobiliar trebuie să conştientizeze impactul pe care îl are asupra mediului şi să ia măsuri pentru sustenabilitate

ZF ESG Summit 2024

Marcela Stancu, Genesis Property: Sectorul imobiliar...

Autor: Alex Ciutacu

15.05.2024, 18:46 106

Companiile trebuie să conştientizeze impactul pe care sectorul imobiliar îl poate avea asupra mediului înconjurător şi să ia măsuri pentru a reduce acest impact şi a contribui la creşterea calităţii vieţii oamenilor, a explicat Marcela Stancu, community director la Genesis Property, prezentă la evenimentul ZF ESG Summit 2024. 

„Ne desfăşurăm întreaga viaţă în mediul construit, acolo trăim, acolo muncim şi acolo ne petrecem timpul liber. De aceea este important să conştientizăm impactul pe care îl are sectorul imobiliar şi să luăm măsuri”. 

În cazul dezvoltatorului de spaţii de birouri Genesis Property, deţinut de Liviu Tudor, măsurile luate s-au orientat în principal înspre crearea unui spaţiu public sustenabil pentru oamenii care lucrează în campusul de birouri YUNITY Park din Pipera şi implementarea mai multor măsuri şi iniţiative pentru sustenabilitate. 

„În YUNITY Park avem o pădure urbană de 1.000 mp, un ecosistem şi spaţii diverse pentru socializare şi interacţiuni între oameni, un amfiteatru pentru evenimente outdoor cu o capacitate de 1.500 de persoane şi un hub comunitar pentru angajaţii din parcurile de birouri”. 

Marcela Stancu a precizat că investiţia în aceste spaţii publice nu are un randament financiar direct, aşa cum ar fi avut o altă clădire, dar aduce beneficii mult mai importante pentru mediu şi pentru oameni. 

„Pe acel spaţiu se putea ridica uşor o clădire. Proprietarul a ales să investească 20 milioane euro într-un spaţiu public, care aduce beneficii atât pentru angajaţi, cât şi pentru companii”. 

Ce a mai declarat în cadrul ZF ESG Summit 2024: 

  • Sustenabilitatea este o responsabilitate morală a companiilor şi evident că a devenit şi o responsabilitate legală. 
  • Pentru noi a fost poate puţin mai simplu să adoptăm obiectivele de ESG care duc la crearea unor oraşe mai verzi pentru că suntem o companie de familie. 
  • Am fost prima companie din România care a devenit parte a comunităţii UN Global Compact. 
  • Avem panouri fotovoltaice pe toate acoperişurile clădirilor din parcul de business.
  • Intrăm cu proiectul YUNITY Park în a treia fază de dezvoltare. Vom avea, în cadrul parcului, o grădiniţă, mai multe magazine, un food hall, un spaţiu de co-working. Punem aceste spaţii la dispoziţia comunităţii pentru a îmbunătăţi starea de bine a oamenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels