Eveniment

Germania a înregistrat peste 1,4 milioane de înnoptări ale turiştilor români. România este pe locul 12 în clasamentul ţărilor din care provin cei mai mulţi turişti care ajung în Germania

Germania a înregistrat peste 1,4 milioane de înnoptări...

Autor: Miruna Diaconu

15.05.2024, 17:07 74

Turiştii români au înregistrat 1,4 milioane de înnoptări în unităţile de cazare din Germania în 2023, în creştere cu 13% faţă de numărul înregistrat cu un an în urmă, potrivit datelor Organizaţiei Germane de Turism. Pentru Germania, România este una din pieţele care au avut o creştere faţă de nivelul din 2019, în timp ce numărul total de turişti care au ajuns în Germania în 2023 a fost sub nivelul din 2019.

„Germania a reuşit să aibă o raţă de revenire a turismului la 90% faţă de 2019, când am avut 89,9 milioane de înnoptări. Anul trecut, au fost înregistrate circa 80 de milioane de înnoptări”, spune Cristian Sallai, director regional la Organizaţia Germană de Turism.

Numărul turiştilor români care ajung în Germania a crescut considerabil în ultimii ani, România devenind o piaţă tot mai importantă pentru turismul german.

„România se situează pe locul al 12-lea în clasamentul ţărilor sursă din care provin cei mai mulţi turişti străini care ajung în Germania. Acum zece ani, România nu era nici în top 20”, adaugă Cristian Sallai.

Destinaţiile preferate ale romnilor care călătoresc în Germania sunt Berlin, o destinaţie aleasă pentru city break, Munchen, Hamburg şi Frankfurt. Deşi România şi Germania au o colaborare puternică în privinţa businessului, românii care călătoresc în scopuri de business în destinaţiile germane reprezintă doar 25% din total, în timp ce mai bine de jumătate din turiştii români merg în Germania în vacanţe. Restul românilor care călătoresc în Germania merg în vizită la rude şi prieteni.

Cei mai mulţi turişti români provin din zona Transilvaniei, existând mai multe aeroporturi din această regiune care au conexiune cu aeroporturile din Germania.

Pentru anul acesta, Organizaţia Germană de Turism se aşteaptă ca numărul de turişti români să crească cu circa 3-5% faţă de anul anterior.

Per total, Germania se aşteaptă să depăşească în acest an nivelul din 2019, având în vedere că mai multe oraşe germane vor fi gazdele Campionatului European de Fotbal. Deşi reprezentanţii Organizaţiei Germane de Turism nu au estimări privind numărul turiştilor care vor veni pentru EURO 2024, aceştia menţionează că locurile de cazare din oraşele gazdă au fost epuizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels