Eveniment

Vicepremierul slovac: Prim-ministrul Robert Fico nu se mai află în pericol de moarte după ce s-au tras 5 focuri de armă asupra lui

Vicepremierul slovac: Prim-ministrul Robert Fico nu se...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2024, 09:14 106

Premierul slovac Robert Fico nu se mai află în pericol de moarte după ce a fost împuşcat de mai multe ori, a declarat vicepremierul, potrivit BBC. 

Tomas Taraba a declarat pentru BBC că intervenţia chirurgicală a lui Fico a decurs „bine” şi „cred că până la urmă va supravieţui”.

Anterior, ministrul apărării a declarat că Fico „se luptă pentru viaţa sa” după ce a fost grav rănit într-un atac în orăşelul Handlova.

Un suspect a fost reţinut la locul atacului.

Ministrul de interne, Matus Sutaj Estoka, a descris acest atac ca fiind o tentativă de asasinat motivată politic.

Atacatorul a tras cinci focuri de armă de la mică distanţă, iar Fico a fost lovit în stomac şi în braţ.

În urma împuşcăturilor, acesta a fost transportat de urgenţă la spital şi a petrecut câteva ore în operaţie „luptând pentru viaţa sa”, potrivit ministrului apărării, Robert Kalinak, care a vorbit la o conferinţă de presă din faţa spitalului unde dl Fico a fost tratat miercuri.

De atunci, nu a existat nicio actualizare oficială privind starea premierului, dar secundul său a declarat între timp pentru programul Newshour de la BBC că Fico „nu se află într-o stare care să îi pună viaţa în pericol în acest moment”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24