ZF Live

ZF Live. Alin Burcea, preşedinte al ANAT şi fondatorul Paralela 45: Ne propunem să înfiinţăm un fond de garantare pentru agenţiile de turism, în care să strângem peste 20 mil. euro, şi unul pentru biletele de avion, cu care să ajungem la 100 mil. euro în următorii patru ani. Aceste două fonduri ar asigura despăgubirea turiştilor şi a agenţiilor în caz de faliment

Alin Burcea, preşedinte al ANAT şi fondatorul Paralela 45: Anul acesta lucrurile merg mai greu. Dacă reuşim să fim cu 5-10% peste 2023 este bine.

Alin Burcea, preşedinte al ANAT şi fondatorul Paralela 45: Anul acesta lucrurile merg mai greu. Dacă reuşim să fim cu 5-10% peste 2023 este bine.

Autor: Alexandra Matei

19.04.2024, 17:00 72

„Sper ca şi guvernul să vină cu un fond de pornire, iar în trei luni de zile să putem începe să construim acest fond de garantare pentru agenţiile de turism” Banii din fondul de garantare pentru biletele de avion vor veni din taxa de 1 euro plătită de fiecare pasager care aterizează pe aeroporturile din România, iar anual se estimează că se vor strânge circa 24 mil. euro.

Alin Burcea, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi fondatorul turoperatorului Paralela 45, propune înfiinţarea unui fond de garantare de cel puţin 20 de mil. euro pentru agenţiile de turism, precum şi a unui fond pentru biletele de avion, în care să se strângă circa 100 mil. euro în total, în următorii patru ani, bani care vor veni din colectarea unei taxe de 1 euro de la fiecare pasager care aterizează în România.

„Astăzi, prin asigurări, clienţii recuperează 15-20% din bani în cazul în care o agenţie de turism dă faliment, însă prin fondul de garantare pentru agenţiile de turism îşi vor putea recupera integral banii. Totodată, o altă problemă despre care am mai vorbit este cea a fondului de garantare a biletelor de avion. Este vorba despre o taxă de 1 euro adăugată la biletele de avion. În timp, dacă o companie aeriană dă faliment, cu ajutorul banilor strânşi, nimeni nu va mai pierde niciun ban. FNGCIMM (n. red. - Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) e dispus să facă un fond pentru turism cu aceste două componente: agenţii de turism şi bilete de avion”, a spus Alin Burcea la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO