ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat investiţia de 38,8 mil. lei în clinica de psihiatrie pediatrică din Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat investiţia de 38,8...

Autor: Laurentiu Cotu

14.05.2024, 17:23 185

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat implementarea unui proiect european de 38,8 mil. lei (7,8 mil. euro), TVA inlcus, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce a prevăzut realizarea ambulatoriul clinic de psihiatrie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. Investiţia a vizat extinderea suprafeţei clădirii existente, atât pe verticală cât şi pe orizontală, prin adăugarea a încă două etaje.

Noua construcţie are o suprafaţă de 3.643 mp, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj. Tot în cadrul acestui proiect, CJ Cluj urmează să doteze ambulatoriul unităţii medicale cu peste 1.000 de echipamente (paturi, saltele, noptiere, mese, scaune, dotări IT, dotări de divertisment etc.), în valoare de 2,9 mil. lei, finanţarea fiind asigurată atât din fonduri europene, cât şi din bugetul instituţiei.

La parterul clădirii se află recepţia, secretariatul, serviciul de primire-internare, dar şi compartimentul de spitalizare ’’de o zi’’, cu o capacitate de 15 paturi. Tot la parter este şi spaţiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al pacienţilor şi al aparţinătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată şi asistenţa premergătoare sau cea posterioară internării.

La primul etaj se află compartimentul de spitalizare permanentă, care are 30 de paturi, împărţit în nuclee de îngrijire în funcţie de vârstă. La acest nivel sunt şi încăperi destinate activităţilor medicale, dar şi sala de ergoterapie pentru activităţi creaţional-educative.

La etajul doi se află compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi, serviciul de terapie acută, zona activităţilor medicale, precum şi o curte interioară. Cel de-al treilea etaj cuprinde atât spaţii destinate învăţământului-amfiteatru, două laboratoare şi o sală de lucrări practice pentru studenţi, o bibliotecă media, dar şi o sală de şcolarizare a copiilor internaţi şi una de kinetoterapie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels