Bănci și Asigurări

UNSAR: Cea mai mare despăgubire achitată în 2023 de un asigurător membru UNSAR pentru o poliţă de asigurare facultativă pentru locuinţă a depăşit 2,5 mil. lei

UNSAR: Cea mai mare despăgubire achitată în 2023 de un...

Autor: Mircea Nica

14.05.2024, 00:04 86

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut de către o companie membrăa Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR), în baza poliţei de asigurare facultativăpentru locuinţă, a depăşit 2,5 milioane de lei (514.000 euro), potrivit informaţiilor transmise de UNSAR. 

Aceasta este cea mai mare despăgubireînregistratăîn ultimii 5 ani, fiind de 2 ori mai mare decât cea achitatăîn anul 2022şi de 4 ori mai mare faţăde cea din 2021. Conform analizei efectuate la nivelul asociaţiei, suma a fost achitatăpentru acoperirea prejudiciilor generate de producerea unui incendiu. Amintim faptul căincendiul a fost riscul care a produs cele mai mari daune locuinţelorşiîn anii trecuţi.

“Incendiul este riscul care îi îngrijoreazăcel mai mult pe români, iar nivelul despăgubirilor creşteîntr-un mod alarmant de la un an la altul. Astfel, este important sănu mai amânăm decizia de a ne asigura complet locuinţa, pentru binele nostruşi al familiilor noastre“, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte&director general al UNSAR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro