Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile FORT, pilonul de securitate cibernetică al grupului Bittnet, intră la tranzacţionare pe piaţa AeRO pe 17 mai. Compania va distribui dividende şi acţiuni gratuite

Bursă. Acţiunile FORT, pilonul de securitate...

Autor: Eduard Ivanovici

15.05.2024, 10:41 1532

Compania de securitate cibernetică FORT, pare a grupului Bittnet (simbol bursier BNET) a anunţat debutul tranzacţionării acţiunilor sale pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO) al Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 17 mai, titlurile urmând să fie listate sub simbolul 4RT.

Evenimentul va marca astfel prima listare de acţiuni de la BVB de la Hidroelectrica (H2O), adică din iulie 2023. De asemenea, societatea a convocat adunarea generală a acţionarilor pentru distribuirea de dividende şi alocarea de acţiuni gratuite, potrivit unui comunicat.

„Suntem încântaţi să începem acest nou capitol ca emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti. Listarea acţiunilor Fort pe piaţa AeRO reprezintă un pas important în dezvoltarea noastră. Ne propunem să utilizăm mecanismele pieţei de capital pentru a finanţa creşterea şi dezvoltarea viitoare a companiei, concentrându-ne pe extinderea pe pieţele internaţionale şi atingerea obiectivelor ambiţioase legate de cifra de afaceri şi profitabilitate”, spune Vladimir Ghiţă, director general al FORT.

Pentru luna următoare, consiliul de administraţie al companiei va convoca prima AGA în calitate de companie publică şi va supune acţionarilor spre aprobare o primă operaţiune de majorare de capital. Aceasta va fi realizată prin capitalizarea rezervelor societăţii şi distribuire de acţiuni gratuite. Totodată, va fi realizată o distribuţie de dividende în numerar, în limita a un milion de lei, din profitul aferent anului 2023, scriu reprezentanţii companiei.

„Având în vedere finalizarea procedurilor de audit financiar şi primirea tuturor aprobărilor de admitere la tranzacţionare din parte instituţiilor pieţei de capital, am considerat ca este momentul oportun pentru a derula primele evenimente corporative în calitate de companie publică. Astfel, vrem să ne răsplătim acţionarii, conform politicii de distribuire a profitului, prin acordarea de dividende cash în valoare totală de 1 milion lei brut, precum şi alocarea a 10 acţiuni gratuite la 1 deţinută la data de înregistrare”

„Intenţionăm să păstrăm şi în anii următori acest mixt între distribuţii de acţiuni gratuite şi dividende în numerar, asigurând astfel atât recompensarea acţionarilor, cât şi retenţia resurselor financiare necesare finanţării activităţilor”, adaugă Vladimir Ghiţă.

FORT furnizează servicii specifice în domeniul securităţii cibernetice, precum evaluarea securităţii aplicaţiilor web, mobile şi a infrastructurii, audit de conformitate IT pentru diverse norme şi regulamente emise de entităţi juridice naţionale (Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Naţională a României sau Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică), servicii de consultanţă pentru securizarea mediului în care operează companiile, dar şi servicii de proiectare, implementare şi mentenanţă pentru soluţii din domeniul securităţii cibernetice.

Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere atât consolidarea operaţiunilor locale, cât şi accelerarea colaborărilor cu clienţi internaţionali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels