Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Banca Transilvania atinge o evaluare bursieră record de 24 mld. lei, adică 30 de lei pe acţiune, după rezultatele pe T1/2024

Bursă. Banca Transilvania atinge o evaluare bursieră...

Autor: Liviu Popescu

14.05.2024, 07:37 602

„Începutul de an este bun, dar cel mai probabil un asemenea ritm de creştere va fi dificil de menţinut dacă dobânda de referinţă se menţine sau scade”.

Acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, au început săptămâna la un maxim istoric după raportarea rezultatelor financiare pe T1/2024, care arată un profit net în creştere cu 35% şi active record. Astfel, luni după-amiază acţiunile TLV se tranzacţionau la 30 de lei pe unitate, plus 2,6% faţă de închiderea de vineri, pe tranzacţii de aproape 5 mil. lei. 

Acţiunile TLV au atins ieri pentru prima oară pragul de 30 de lei, echivalentul unei capitalizări de 24,4 mld. lei. „Banca Transilvania a raportat rezultate peste aşteptări”, spune Elena Uleia, broker al Prime Transaction. Ea subliniază creşterea profitului net şi a veniturilor nete din dobânzi de la 1,24 mld. lei la 1,54 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro