Business Internaţional

Polonia va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face graniţa estică de netrecut

Polonia va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a...

Autor: Petru Mazilu

19.05.2024, 09:29 18

Polonia va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face graniţa estică de netrecut. Este vorba în special despre frontiera cu Belarus şi Rusia. În zonă există deja un gard de mari dimensiuni.

Polonia îşi propune să-şi consolideze apărarea împotriva a ceea ce spune că este o ameninţare în creştere din partea Rusiei şi Belarusului printr-un program de securitate de 10 miliarde de zloţi (2 miliarde de lire sterline), potrivit Sky News.

Polonia va investi suma uriaşă pentru a face graniţa de est „de netrecut de către un potenţial inamic”, a declarat premierul Donald Tusk într-o conferinţă de presă.

„Demarăm un proiect major pentru construirea unei frontiere sigure, inclusiv un sistem de fortificaţii”, a spus Tusk.

Graniţa Poloniei cu Belarus a fost în centrul atenţiei din cauza numărului mare de migranţi care au încercat să intre în UE. Autorităţile europene au acuzat Belarusul, un aliat al ruşilor, că încearcă să provoace o criză a migranţilor în UE.

La frontieră există deja un gard care are peste 180 km lungime şi 5,5 m înălţime. Gardul este dotat cu un sistem de camere şi senzori care monitorizează frontiera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels