Business Internaţional

Veşti bune de pe Wall Street: Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite ating noi maxime istorice. Aceştia au crescut cu 0,7%, respectiv 0,8% după publicarea datelor privind inflaţia

Veşti bune de pe Wall Street: Indicii S&P 500 şi Nasdaq...

Autor: Valeriu Dănilă

15.05.2024, 18:09 111

Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite ating noi maxime istorice miercuri după ce datele privind în inflaţia au fost mai bune decât aşteptările analiştilor, scrie CNBC.

Astfel, S&P 500 a crescut cu 0,7% în timp ce Nasdaq Composite cu 0,8%. În acest timp Dow Jones Industrial Average a înregistrat un avans de 198 de puncte, 0,5%, fiind aproape de nou maxim istoric.

Inflaţia a crescut cu 0,3% în aprilie, sub aşteptările pieţei, care prognoza o majorare a preţurilor cu 0,4%. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut inflaţia în SUA a fost de 3,4% în aprilie.

În acest timp vânzările din retail au stagnat, econimiştii prefigurând o creştere cu 0,4%.

Aceste date au crescut entuziasmul privind o potenţială reeducere a dobânzilor în viitorul apropiat. Piaţa anticipează acum că există o şansă de 51,7% ca Rezerva Federală să reducă dobânda în septembrie, faţă de 44,9% ieri.

„Companiile mari precum Nvidia o să beneficieze de reducerea dobânzilor”, a declarat Brian Nick, senior investment strategist la Macro Institute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels