Companii

EURO 2024 umple avioanele către Germania, unde sunt aşteptaţi cel puţin 30.000 de suporteri români. Meciurile naţionalei au dus la o creştere cu 50% a cererii pentru biletele de avion, iar locurile de cazare au fost epuizate

FOTO: Mediafax/Alexandru Dobre

FOTO: Mediafax/Alexandru Dobre

Autor: Miruna Diaconu

18.05.2024, 00:07 1446

♦ Primele rezervări de bilete de avion ale suporterilor români în perioada EURO pentru oraşele în care va evolua România au fost făcute încă din 2 decembrie, când a avut loc tragerea la sorţi ♦ Organizaţia Germană de Turism spune pentru ZF că în oraşele care găzduiesc meciuri cazările sunt deja epuizate ♦ FRF: „Este posibil să apară români şi în publicul general la meciurile tricolorilor“ ♦ Germania este una dintre ţările europene cu cele mai mari comunităţi de români.

Suporterii români numără zilele până la începerea Campio­na­tului European de Fotbal, care în această ediţie va fi jucat în mai multe oraşe din Germania. Campionatul se va desfăşura în perioada 14 iunie - 14 iulie şi va avea loc în zece oraşe din Germania. Naţionala României, care s-a calificat la EURO după opt ani, va juca trei meciuri, împotriva Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei, în 17 iunie, 22 iunie şi 26 iunie.

Bucuria calificării la EURO a Româ­niei s-a tradus aproape instant în rezervarea bilete­lor de avion, chiar dacă încă nu erau puse în vânzare biletele pentru meciuri. Naţionala va juca în Munchen, Koln şi Frankfurt, oraşe către care există zboruri din Bucureşti şi Cluj, în special.

După calificarea României din noiem­brie anul trecut a avut loc tragerea la sorţi în care au fost stabiliţi adversarii naţionalei şi oraşele în care vor avea loc meciurile, în 2 decembrie. În aceeaşi zi au apărut şi pri­mele rezervări ale biletelor de avion pentru al doilea meci jucat de România, potrivit datelor agenţiei de turism Vola.ro. Pentru celelalte meciuri au fost rezervate bilete în zilele următoare tragerii la sorţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro