Eveniment

Remaniere şoc în Rusia: Serghei Şoigu, arhitectul invaziei Rusiei în Ucraina, a fost mutat de la şefia Ministerului Apărării, semn că preşedintele este nemulţumit de gestionarea conflictului

Remaniere şoc în Rusia: Serghei Şoigu, arhitectul...

Autor: Ştefan Stan

12.05.2024, 23:08 388

Vladimir Putin a înlocuit doi dintre cei mai vechi oficiali de securitate ai săi într-o remaniere surprinzătoare, sugerând că preşedintele rus este nemulţumit de modul în care a gestionat invazia sa de doi ani în Ucraina.

Putin, care a depus jurământul pentru un al cincilea mandat la începutul acestei săptămâni, care îi prelungeşte guvernarea de un sfert de secol până cel puţin în 2030, l-a numit duminică pe Serghei Şoigu, ministrul apărării, în fruntea Consiliului de securitate al Rusiei, potrivit Camerei superioare a parlamentului.

Andrei Belousov, un vicepremier şi consilier economic de lungă durată al lui Putin, îl va înlocui pe Shoigu, care a condus Ministerul rus al Apărării din 2012.

Nikolai Patruşev, un fost spion hawkist şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Putin, va ocupa o nouă poziţie nespecificată, după ce a condus Consiliul de Securitate din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels