Eveniment

Scandal uriaş la Eurovision. Reprezentantul Olandei a fost descalificat cu câteva ore înaintea finalei

Scandal uriaş la Eurovision. Reprezentantul Olandei a...

Autor: Iulian Moşneagu

11.05.2024, 17:44 53961

Joost Klein, reprezentantul Olandei la Eurovision, a fost descalificat din finala concursului care va avea loc în această seară la Malmö, în Suedia, în urma unei plângeri oficiale depuse de o femeie din echipa de producţie. 

"Artistul olandez Joost Klein nu va concura în marea finală a concursului Eurovision din acest an", a anunţat sâmbătă într-un comunicat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul evenimentului. Decizia vine în urma unei anchete a poliţiei suedeze privind plângerea femeii, care a fost făcută "după un incident survenit în urma prestaţiei sale din semifinala de joi seară", potrivit comunicatului.

"În timp ce procesul juridic îşi urmează cursul, nu ar fi potrivit ca el să continue în concurs", a precizat EBU.

Vineri au circulat informaţii despre un posibil "incident" în ceea ce-l priveşte pe cântăreţ, după ce lui Klein i s-a interzis în mod neaşteptat să participe la repetiţii.

Confuzia cu privire la această chestiune a determinat EBU să emită vineri un comunicat în care a precizat că "investighează în prezent un incident [...] în care este implicat artistul olandez care nu va repeta pentru moment".

Speculaţiile potrivit cărora ancheta ar avea legătură cu participanta israeliană Eden Golan au crescut după un schimb de replici tensionat între cei doi artişti în timpul unei conferinţe de presă Eurovision de joi seara.

EBU a precizat că "spre deosebire de unele relatări din mass-media şi de speculaţiile din reţelele de socializare, acest incident nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegaţiei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels