Profesii

Ciolacu, despre creşterea salariului minim: Intenţia clară e să crească la 3.700

Ciolacu, despre creşterea salariului minim: Intenţia...

Autor: Laura Buciu

14.05.2024, 12:50 52

Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei, a spus, marţi, după şedinţa de Guvern, premierul Marcel Ciolacu. El nu a precizat, însă, când se va întâmpla acest lucru.

Întrebat, după şedinţa de Guvern care a avut loc la Braşov, ce se va întâmpla din luna iulie, când expiră facilitatea de 200 de lei din salariul minim scutiţi de taxe, premierul a spus că mai întâi va discuta cu partenerii sociali.

„Haideţi să avem mai întâi întâlnirea cu partenerii sociali, atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele şi ca de fiecare dată vom veni şi vă vom informa”, a spus Ciolacu.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca salariul minim să crească din toamnă, şi nu în iulie, premierul Marcel Ciolacu a spus că „în acest moment, intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700”. Premierul nu a precizat când se va produce această creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels