ZF 24

Gigantul Dyson surprinde prin lansarea unui mop mecanic, care nu foloseşte robotică, AI sau alte tehnologii revoluţionare

Gigantul Dyson surprinde prin lansarea unui mop mecanic,...

Autor: Ioana Niţă

14.05.2024, 20:06 2023

Producătorul britanic Dyson, cunoscut în principal pentru invenţia aspiratoarelor fără sac şi a unor produse revoluţionare pentru îngrijirea părului, a surprins piaţa prin lansarea recentă a unui „mop mecanic” care curăţă cu apă pardoselile, absorbind şi extrăgând în acelaşi timp şi reziduurile umede sau uscate. Produsul, numit Dyson WashG1, va fi disponibil în România începând din această vară.

Dyson mai are în portofoliul său de electrocasnice şi un aspirator vertical cu mop integrat - Dyson Submarine, însă WashG1 are un singur scop: să dea cu mopul.

Spre deosebire de purificatoarele, uscătoarele de păr şi aspiratoarele emblematice ale gigantului britanic, noul aparat de spălat pe jos Dyson WashG1 nu foloseşte ventilatoare proiectate cu precizie sau un motor Hyperdymium (motorul inovator, de dimensiuni mici, dezvoltat de compania britanică) cu reglaj fin, notează The Verge. În schimb, mopul se bazează pe role mecanice pentru a curăţa reeziduurile umede, aduna murdăria şi resturile şi pentru a spăla foarte bine podelele.

Mai exact, Dyson WashG1 este proiectat să folosească o combinaţie de metode: curăţare cu apă, absorbţie şi extracţie pentru a elimina reziduurile umede şi uscate dintr-o singură mişcare, separând automat resturile de apa murdară pentru o întreţinere cât mai uşoară. Aparatul Dyson WashG1 poate curăţa suprafeţe de până la 290 metri pătraţi cu un rezervor de numai 1 litru, susţin reprezentanţii Dyson.

„Cei mai mulţi dintre noi facem curăţenie şi aspirăm în mod regulat. (...) De-a lungul timpului, au apărut pe piaţă mai multe dispozitive de curăţare a pardoselilor cu apă, însă acestea nu răspundeau în totalitate aşteptărilor utilizatorilor, în ceea ce priveşte îndepărtarea petelor sau aspectul final al podelei. Echipa noastră de ingineri şi-a propus să rezolve aceste probleme şi să accepte provocarea de a dezvolta tehnologii şi dispozitive tot mai performante în acest sens. Iar Dyson WashG1 este rezultatul: primul produs creat de noi care asigură o curăţare corectă a pardoselilor şi suprafeţelor dure”, a declarat Charlie Park – Vicepreşedinte, Dyson Home Engineering.

Deşi are un design elegant, Dyson WashG1 nu este un mop inteligent - nu este implicată robotica sau conectivitatea aplicaţiilor.

Cum funcţionează însă mai exact tehnologia Dyson WashG1? „Două role acţionate individual se rotesc în sensuri opuse, în timp ce o pompă cu impulsuri modulate distribuie apa uniform în 26 de puncte poziţionate cu precizie, de-a lungul întregii lăţimi a fiecărei role. Fiecare rolă este alcătuită dintr-o microfibră foarte absorbantă, cu 64.800 de filamente pe cm2. Această combinaţie de microfibră de înaltă densitate şi aplicarea constantă a apei curate asigură absorbţia lichidelor, în timp ce murdăria uscată, resturile şi părul sunt atrase de milioane de filamente. Prin poziţionarea a două role în partea din faţă şi din spate a aparatului, inginerii Dyson au obţinut, de asemenea, un timp de staţionare mai lung pe pete la fiecare trecere, pentru îndepărtarea rapidă şi puternică a acestora”, au explicat reprezentanţii Dyson într-un comunicat de presă legat de lansarea produsului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro